Nesze!szer

Kismami körmök

2013. november 10.

babamama köröm.jpeg

Nincs olyan műkörmöt, vagy gél lackot viselő kismama, friss anyuka, akit ne foglalkoztatna a kérdés: egészséges-e babájának és neki ez a dolog? Megnyugtatásukra közlöm: sem a műköröm viselése, sem az elkészülése nem okoz semmiféle gondot egyikőjüknek sem. Ha porcelánból készül a köröm, kérjék meg a szolgáltatót, biztosítsa a szellőzést akkor is, ha a baba a pocakban van és akkor is, ha már a babakocsiban várja, mire megszépül a mamája. Zselé és porcelán esetén is a porelszívásra kell ügyelni, nem ártalmas ez sem, csak ilyenkor érzékenyebb az ember. 
A másik fontos dolog, hogy a gyerkőc mellett hogyan lesz ideje a kismaminak eljárni és hát milyen lesz az élet, ha már megszületett a baba. Előre ezt senki nem tudhatja, de több megoldás is létezik. A lenövés sajnos megállíthatatlan, azért világos, körömmel azonos (nude) színt érdemes választani, vagy olyat, aminél nem lesz igazán feltűnő. A körmös szalonból függ, hogy babával vissza tudunk-e térni. Ha fodrászat is van, akkor a hajszárító miatt nehezebb lehet a csöppséget nyugalomban tudni. Amennyiben egyik félnek sem kellemetlen, nyugodtan elhívhatjuk a körmöst egy-két alkalomra az otthonunkba is. Választhatjuk persze a műkörmök leszedését is, ez leegyszerűsíti a kérdést. Azonban minden kismama szereti ápoltnak és nőiesnek érezni magát, önbizalomhiányos anyukáknak pedig kifejezetten ajánlott! A hosszú, hegyes variációt nagyon nem javasolnám, ha már megszületett a baba, hisz soha nem lehet tudni, mikor kell utána kapni és az érzékeny bőröcskéjét felsérti a műköröm hegye.  Boldog babázást mindenkinek!

(Brigi körömszalonjába a picit is viheted magaddal, a facebook oldala ITT.)



A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr835620866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása