Nesze!szer

10 gyakori hajmítosz leleplezése

2013. október 08.

hajmítosz.jpg

Sokan hallottuk már a nagyanyáink csoda receptjeit a gyönyörű hosszú hajért, (persze a hosszú élet titka mellett) nekünk azért ugye nem biztos, hogy beválik. Ha, te is minden tutiságot bevetettél már a fényes, dús hajkoronáért mégsem érted el a célodat, akkor nem feltétlenül nálad van a hiba, hanem azzal hogy te is belebotlottál egy hajmítoszba, amely jól hangzik, de nem semmit se használ. Most lerántjuk a leplet, és segítünk kitalálni a legendák útvesztőjéből.

1.A stressztől megőszülsz

Sajnos igaz! Az egyik legtöbbet emlegetett téma a nők között. Amerikai kutatók bebizonyították, hogy a stressz hozzájárulhat az ősz hajszálak megjelenéséhez, de nem törvényszerű. Valószínűbb hogy más tényezők játszanak szerepet a változásban, mint, genetika és különböző betegségek. Szóval nem feltétlenül a napi stressztől lesz ősz a hajunk, de azért csak nyugi!

2. Ha egy ősz hajszálat kihúzol, helyette nő kettő vagy több...

Hamis! Az önkopasztás nem jó ötlet, hiszen ha minél többször szedjük annál nagyobb az esély arra, hogy kopaszfoltunk lesz. Valamint az sem biztos, hogy nem ősz hajszál fog visszanőni! Egy, maximum két szál esetén megengedett, de a többnél már nem. Ha már van, akkor inkább keress fel egy profi fodrászt és találjatok megoldást az elfedésükre.

3. A szorosan összefogott haj kihullik

Sajnos igaz! A mostanában amúgy is nagyon trendi fonatok, és lófarkak bizony árthatnak. A tudósok szerint azonban a mértékletesesség a kulcs. Ha nem állandóan szorosan felkötve, vagy befonva hordod akkor nincs probléma. Viszont ha igen, huzamosabb ideig, mondjuk minden áldott nap, akkor hamar megtörik a haj, és a folyamatos húzó hatás miatt hullani kezdhet, amitől kevesebb séród és magasabb homlokod lesz.

4. Ha vizes hajjal mész ki az utcára, akkor megfázol

Hamis! A megfázást és a betegségeket kizárólagosan vírusok és baktériumok okozzák. Ha nedves, vagy vizesebb hajjal mész ki nem fogsz megfázni, kivéve, ha beteg ember mellett állsz és elkapod. Azért a fejbőrünkre még vigyázzunk, mert az viszont megfázhat rendesen! És azért mínuszokban biztos, ami biztos, szárítsd meg a hajadat, mielőtt utcára lépsz...

5. A hideg víztől fényesebb lesz a hajad

Hamis! Mit szólnál, ha egy fodrász szalonban hajmosáskor hideg vízzel mosnák le a sampont, lehet elsőre frissítően hatna de, azt hiszem többet vissza se mennél oda. A fényes hajad kizárólag egészséges táplálkozással, megfelelő vitaminok bevitelével és a kondicionálókkal lehet.

6. Naponta százszori kefelehúzástól szebbek lesznek a tincseid

Hamis! Az egyik talán legismertebb és legrégibb mítosz, ami bizony hamis! Sőt, ha ennyiszer mész át a hajadon egy kefélésnél, a szakértők szerint még töredezett is lesz a vége, nem hogy szebb lenne.

7. Nem festheted be a hajad, ha babát vársz

Hamis! Bizony-bizony, nagyon is vitatott kérdés a nők körében, ami megdőlni látszik. Hiszen ma már léteznek biztonságos megoldások a hajfestésre, hogy az állapotosság alatt is rendben legyen a frizkód. Maradhat az ombre, szőke melír és a megszokott hajszíned, ha kerülöd a veszélyes tartalmú festékeket. Éljen az ammóniamentesség!   Mindenestre érdemes egy szakembert is bevonni a festés előtt.

8. Ha osztrigát eszel gyorsabban nő a hajad

Igaz! Mivel magas cink és fehérjét tartalmaz ezért mindenféleképpen extra anyaghoz juttatod a hajhagymáidat, így gyorsabb és látványosabb növekedést érhetsz el. +Tipp: Az osztriga mellett lazacot is fogyassz, magas Omega 3 zsírsav tartalma miatt, amelytől még egészségesebb lesz a hajkoronád. ( Mondjuk, bennünket nem kergetett éccsanyánk az asztal körül, ha nem ettük meg az osztrigát rendesen, de ki tudja, lehet, hogy van köztetek olyan, aki ennek a fanatikusa.)

9. Ha, sörrel mosol hajat erősebb lesz

Hamis! Pedig sokan mondják, hogy a maláta és a fehérje tartalma miatt erősebb és jobb állagú lesz a toll. A valóság azonban az, hogy a benne lévő alkohol alaposan kiszárítja hajat, és ezzel el is von minden hasznos anyagot belőle. Szóval ne kezdjük el locsolni sörrel a fejünket, mert úgy nem használ, és különben is ki szeretne sörszagú frizkót?

10. A sűrűbb hajmosástól szebb lesz a hajunk és kevésbé zsírosodik

Hamis! Sőt, pont a sok hajmosástól lesz zsíros a haj. A mosás során minden felesleget eltávolítunk a fejbőrről, de egy idő után a faggyú újra termelődik. A napi vagy túl sűrű tisztítással felgyorsítjuk ezt a folyamatot, azaz sokkal hamarabb válik zsírosabbá a hajunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr275555350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása