Nesze!szer

Szőlős arcpakolások az őszi megújuláshoz

2013. október 02.

szőlős maszk.jpg

 

Hidd el, az arcod megköszöni, ha törődsz vele. Főleg, ha olyan házi pakolásokkal kényezteted, amelyek természetes alapanyagokból készülnek és telis-tele vannak  antioxidánsokkal és vitaminokkal. Ezért most két szőlős házi megoldást mutatunk meg, amit te is könnyen elkészíthetsz otthon.

A szőlő rengeteg vizet, antioxidánst és gyümölcssavat tartalmaz, amit az előbb is mondtunk, de ezáltal könnyen eltávolíthatod vele az elhalt hámsejteket is, így arcod sokkal puhább, feszesebb lesz. Ezért is található meg a legtöbb arckrémben, mint összetevő. Nem számít, hogy zsíros vagy száraz hiszen minden bőrtípussal csodát tesznek. 

1. Piros szőlős arctisztító:

Hozzávalók:

-Egy tál megmosott piros szőlő

-1 teáskanál olíva olaj

-Fél teáskanál só vagy élesztő (tetszés szerint)

-Egy negyed tál tej

Elkészítés:

A hozzávalókat öntsd össze egy tálba, turmixold, úgy, hogy egy pépes állagot adjon. Majd tisztítsd meg vele az arcodat reggel és este, lemosáshoz pedig langyos vizet használj. Ennek az arctisztítónak azonnal érezhető a hatása és a gyümölcssav tartalom ellenére sem lett száraz az arcbőröm, sőt inkább sokkal puhább,frissebb lett tőle. Ja, és ennél tök jól érezhető a szőlő illata. Ajánlani tudom azoknak, akiknek érzékeny a bőrük, vagy akik a napi smink lemosása után felfrissítenék arcukat egy természetes alapanyagú tisztítóval. Nyugodtan használj fehér szőlőt ha épp az van otthon.

2. Szőlőmag olajos arcmaszk

Hozzávalók:

-Másfél csésze barna cukor

-Negyed csésze szőlőmag olaj

-Negyed csésze mandula olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat öntsd össze egy nagy tálba, keverd össze őket alaposan, majd kend fel az arcodra. Hagyd fenn 15-20 percig, majd langyos vízzel mosd le. Ez a maszk erősen mélytisztító hatású. A barna cukor még jobban segít leradírozni az elhalt hámsejteket, amely miatt még látványosabb az eredmény. Én heti 2-3 alkalommal használom a zsíros arcbőrömre és nagyon jót tesz, mert hatása sokáig kitart,valamint puha és sima lesz tőle a bőr.. Az üveges szőlőmag olajat helyettesítheted az általad kipréselt szőlőlével is akár.

Nesze!Eszti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr785546353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása