Nesze!szer

A képbe zárt történet

2013. szeptember 18.

numero_1.jpg

Txema Yeste fotóművész egyike azoknak, akik képesek egyetlen fényképbe teljes világokat és történeteket zárni. A 41 éves barcelonai karrierje riporterként kezdődött, miután fotózást tanult otthon és Birminghamben. Bejárta a világot, mert az El Pais-nak, Spanyolország egyik legnagyobb napilapjának dolgozott Fényképezni azért kezdett, mert egyik tanára felhívta figyelmét istenadta tehetségére. Köszönjük neki, tényleg. Olyan intenzív indulatokat ébreszt a képeivel, mint egy akciófilm Hollywoodból. Ha Tarantino együtt rendezné azt mondjuk M. Night Shyamalannal.

 

txemaself.jpg

 

A divat később érkezett, szinte véletlenül. A Neo2 magazin figyelt fel rá, hogy az utcai fotóin is annyira elkapja a pillanatot, mintha vonalzóval mérné ki az arányokat. Talán ez az oka, hogy korai alkotásai a szakmában már eklektikusra sikerültek, legalábbis szerinte. Pedig akkoriban eléggé kényelmetlenül érezte magát a témában. Azóta a Pull&Beartől kezdve a Vogue-n, GQ-n át Giorgio Armaniig mindenhol szembejönnek ütős munkái. Saját bevallása szerint divatfotói nem lennének ugyanazok, ha nem tudósítóként kezdi. És akkor meg is van, hogy honnan jön a képbe zárt történet.

A három szó, amivel önmagát jellemezné: szenvedélyes, szorgalmas, álmodozó

Nesze!Tam

mark-vanderloo-top-e1330018820724.jpg

german-gq.jpg

numero-china-guinevere.jpg

10-magazine-raw-txema-yeste.jpg

thumbnail34.jpg

punk-top_1.jpg

Qvest-10-051-21.jpg

thumbnail29.jpg

thunbail5.jpg

F708_TYE_Vspain-Leticia-Zuloaga_099_rgb.jpg

white-thumbnail2.jpg

witches.jpg

tush-nomi-ruiz-top.jpg

harpers-bazaar-surreal-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr45522199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása