Nesze!szer

Együnk a hétvégén menő módi szerint Noszvajon!

2013. szeptember 02.

noszvaj táj.jpeg

Beköszöntött a kirándulós időszak. Ez a kedvencünk a vénasszonykodós napsütésesben, hogy jól bebarangolhatja az országot az ember. Ti is mentek hétvégén mindenfelé? Mondjuk is, mi most merre vesszük az irányt. Vasárnap meg sem állunk Noszvajig, ami Eger mellett van, ha még nem jártál ott. Itt gyülekeznek ugyanis a Stílusos Vidéki Éttermiségiek. Ez egy gasztromozgalom, mi is daloltunk már nektek róla. A célja, hogy az eseményre érkező 12 étterem megismertesse magát és ugye a főztjét is a közönséggel. (Úgy egyébként olyan éttermek ezek, amelyek messze földön híresek jóságukról.) Magáról, Noszvajról is tudnánk ám ódákat zengeni, mert festői a szépsége. Romantikus lelkületűeknek megemlítenénk, hogy van szép barokk kastély, tudományos érdeklődésűeknek pedig a barlanglakásokat mondanánk, nagyobb bendővel rendelkezőeknek pedig azt, itt van az országban a legtöbb kemence, amelyet nem a kertek fűtésére használnak ám. Szerencsére. Így a Stílusos Vidéki Éttermiségeiek is a tűz jegyében gyűlnek majd össze most vasárnap és mind-mind kisütnek valami igazán remeket. Lesz grill, wok, tandori kemence és nomád is. Bolyki Jani borai jönnek Egerből, a szép szál vízilabdás legények pedig egyenesen a medencéből... (jujjj!). Vásár, termelői piac, séfpalántaképző kicsiknek meg pillecukor grillezés (ezt mi is gyakoroljuk, mint tudományt gyakran) és mindenféle vigasság lesz még fűszerként. És étel és étel és éteri magasságok kulináris téren. Ja, meg a stílusos kempingezés is bemutatásra kerül. Mi erre igen kíváncsiak vagyunk, hisz súlyosak gyerekkori emlékeink Balatonszabadi NDK-s korszakából... Glampingnak hívják, amit bemutatnak majd: glamouros kempinget jelent, amennyiben nem lenne tiszta a fogalom.  Ha pedig ügyesen eszed végig az országot Noszvajon (mindenhonnan lesznek ugye éttermek) és megszerzed az összes pecsétet a kis papirkádra egy egész hétvégézést is nyerhetsz!

head_pic_latnivaloink_1.jpg

Szóval: a most hétvégi kirándulós helyszín Noszvaj, a Nomád Hotel és Kemping. Ülünk mi még eleget otthon télen a lakásban... addig pedig irány a szabad! 

A rendezvény facebookos oldala ITT

nomád hotel és campsite.jpg

Anyukám Mondta – Encs 
Chianti Étterem – Veszprém 
Ikon Étterem – Debrecen –
Kistücsök Étterem – Balatonszemes
Macok (az egykori Imola Udvarház) – Eger 
Mandula Étterem és Borbár – Villány 
Manga, Mangalica Gasztroműhely – Etyek, Hernyák birtok
Nomád Hotel – Noszvaj 
Rosinante Étterem – Szigetmonostor 
Sarki Fűszeres – Budapest, Pozsonyi út 
Viator Apátsági Étterem és Borbár – Pannonhalma 
Walter Vendéglő – Perbál 

svét noszvaj1.jpg

(Képek: noszvaj.hu oldal, Nomád Hotel, SVÉT)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr95488904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása