Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2013. szeptember 01.

happiness is.jpg

Akik nélkül nem megy

Hazajöttem, mert hívtak a barátok. Hazajöttem, mert hiányoztatok. Hazajöttem, mert el kellett búcsúztatni a nyarat a Balatonon. Jöttem, mert kimerültem, mert már attól féltem néha, nincs is mit adnom. Hazajöttem megnézni, hogy megnőttek a gyerekek - azaz mi magunk. Tényleg mindenkinek igazi, felnőtt élete van?! Mikor történt mindez?! Egyszeriben felelősek lettünk minden egyes döntésünkért? Vagy eddig is így volt ez, csak nem vettük észre?

Vélhetően az utóbbi. De ahogy Dorothy sem tudta, hogy csak a cipője sarkát kell összeütnie, ha nincs mellette Glinda, a jó boszorkány, sokszor mi is elfelejtjük, merre tartunk, és mit kell tennünk azért, hogy oda is érkezzünk. És ha a minket körülvevő rossz és jó boszorkányok nem is dobálnak tűzgolyókat, vagy változtatnak virágokká nyílvesszőket, azért mégiscsak fontos tudnunk, hogy akikkel körülvesszük magunkat, azok jó hatással vannak ránk. Mert még ha évente egyszer találkozunk is, olyan, mintha tegnap köszöntünk volna el egymástól. Mert valahogy a gondok nem nehezek, hanem könnyedén kipipálható kihívások, amikor ők ott vannak. Ilyenek az én barátaim. Azok is, akikkel csak háromévente egyszer találkozom.

journey2.jpg



Ahogy hazaértem Budapestre a Balatonról, belevetettem magam a munkába, és elsőként kedvenc szerzőm, Yehuda Berg heti rendes útravalóját fordítottam le. Megdöbbentett, hogy milyen egyszerűen és pontosan írja
le ,mit is jelent jó hatással lenni egymásra. "Néha a legjelentéktelenebbnek tűnő dolgokból tanuljuk meg a legnagyobb leckéket. Egyik nap például épp otthon ebédeltem - a világon semmi furcsa, vagy szokatlan nem történt. Egyszer csak észrevettem, hogy a sós keksz, amit majszoltam, egy kis mentolos utóízt hagy maga után.
Először azt hittem, képzelődöm, de aztán rájöttem, hogy a kekszet ugyanazon a polcon tartom, ahol a teát. Elképesztő, nem? A keksz a dobozban volt, a teák becsomagolva - sosem érintették egymást. Hogyan lehetséges, hogy a menta tea mégiscsak képes volt befolyásolni a sós keksz ízét? Az igazság az, hogy ugyanez történik velünk, emberekkel.Anélkül, hogy tisztában lennénk vele, hatással vagyunk a környezetünkre, és a környezetünk is befolyásolja a mi életvitelünket." Ez a Kabbala Központ tanításainak egyik alapköve is: olyan erősek vagyunk egyénként, amilyen erős a környezetünk, hiszen még a legegészségesebb mag sem növekszik terebélyes tölgyfává, ha nem veszi körül a tápláló talaj.

Ezen a héten figyelj a környezetedre. "Rendkívül fontos, hogy olyan emberek vegyenek körbe, akik mellett érzed: nem vagy egyedül, mert mások is megértik a céljaidat, a vágyaidat, és megfogalmazzák neked, melyeka lényed szépségei, és mi az, amiben viszont változnod kell. Ezen felül metafizikai szempontból is lényeges, kikkel veszed körül magad, hiszen közöttünk is varázslatos, a szemnek láthatatlan energiacsere történik. Bár órákon át bámulhatnánk, ahogy a menta tea is megváltoztatja a sós keksz ízét, semmit sem látnánk. Pedig tudományosan, és spirituálisan pontosan ez történik." Fontos,hogyemlékeztessük magunkat időről időre: az életünk útját járva mi
választjuk meg, milyen emberekkel vesszük körül magunkat, de - ahogy Yehuda Berg mondja: "Tudnunk kell: minden ember hatással van az utazásunkra, és a végállomásunkra. Bölcsen válogasd meg, kikkel utazol. Olyan emberekkel vedd körül magad, akik arra emlékeztetnek, aki lenni szeretnél. Olyanokkal, akik mellett szinte lehetetlen, hogy nem hozod ki magadból a minden szempontból lehető legjobb énedet."

És most elutazom, mert egy kicsi országban, ott a közel-keleten nagy-nagy szükség van rá, hogy hazavigyek másoknak is egy óriás adaggal mindabból a pozitív energiából, amit kaptam - itthon. A kézipoggyászomba nem fér be, de a lelkemben bőven van helye.

Fényes hetet, utat nektek is Barátok,

www.kabbalahungary.net
www.whitecityboy.com
www.steinerkristof.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr835487887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása