Nesze!szer

Fánk minden mennyiségben!

2013. augusztus 09.

Fánk4.jpg

A cukor egészségtelen. A cukor káros. A cukor a három fehér halál egyike a kínaiak szerint. Ezeket mi mind tudjuk, de ma úgy felidegeltek (sic!) bennünket az okmányirodában (ocsmányiroda népiesen ugye...), hogy orvosolni kellett és kész. Tudtuk, hogy a Pozsonyi úton nem is olyan régen nyílt egy új fánkos hely (a Budagyöngyéből költöztek át), így ma hirtelen felindulásból ott vizitáltunk. Nem volt nehéz megtalálni a 22-es számot, a portálról rögtön ráismertünk: igen, mi ide készültünk már hetek óta. 

Fánk6.jpg

Nagyon kedves kis hely ez. Ez volt az első mondásunk. Csendes, nyugodt, ja és persze édes. A lényege, hogy a mennyei fánkok fogyasztása mellett olvashatsz is, mert a polcokon angol és magyar könyvek is sorakoznak. A fánkocskák frissek, feszesek és nem az ízetlen gumi izék, amelyeket az aluljárókban lehet kapni. Jelenleg 18 féléből választhat az ember, a dupla csokistól a klasszikus almásig elég nagy a felhozatal. Kitanultuk, hogy a lyukas közepűek a töltetlenek, ott a felső máz érdekes, mondjuk jó kis karamella, a kerekek pedig belül is tartalmaznak ezt-azt, például vaníliás krémet. Egy fánk és egy jegeskávé "hétszázvalahány" forint volt. Kicsit nehéz választani, legszívesebben mindbe beleharapnál egy picinykét Az eladó hölgy igen lelkes, mosolygós, nem fárad sorolni, melyik édesség milyen. Pedig rém unalmas lehet azért századszorra elregélni a fehér csokoládés lényegét... Elvitelre is kérhetsz, mutatjuk, milyen kis dobozkába rakják be. (Valahogy úgy, mint az amerikai filmekben szokott lenni, amikor a túlsúlyos rendőr nyammogja a fánkot, miközben majdnem felderíti az ügyet.) Az édesség maga pedig finom, nem csöpögősen zsíros, de nem is a száraz borzasztóság. A nyitva tartás is igen barátságos, tehát délutáni kávézásra, vagy reggeli csajos csevegésre is alkalmas a kuckó, növelheted a vércukorszintedet all day long. Amíg ott tartózkodtunk, jöttek sorban a vevők, így örömteli, hogy megy a The Donut Library. Hiába, ha jót ad az ember, akkor megjönnek a vevők is rá, ezt gondoljuk. Mi drukkolunk fánkboltoséknak! Most pedig megyünk sportolni, mert azért a cukor az cukor... hétfőn pedig újra megpróbáljuk az okmányirodát. De lehet, hogy már viszünk magunkkal fánkot, talán sikerül lekenyereznünk avagy lefánkoznunk az ügyintézőket. 

Hétfőtől szombatig: 9:00-19:00 órig
Vasárnap: 12:00-19:00 óráig

(A facebookos oldaluk ITT, köszönjük alkalmi modelleink segítségét.)

 



 

Fánk3.jpg

 

Fánk9_1.jpg

 

 



Fánk8_1.jpg

 

 

Fánk5.jpg

 



Fánk7_1.jpg

 

Fánk1.jpg

 

Fánk2.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr775453668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dLm 2013.08.10. 14:13:34

nagyon jó kis hely, fánk ennyi pénzért lehetne kicsit nagyobb és a máz is vastagabb rajta, ízre elég jó...

Azon el lehetne gondolkozni, hogy kicsit több mindent árulni mint fánk, fagyi, pár fajta ital.
dunkin donuts jó példa rá...
süti beállítások módosítása