Nesze!szer

Bertie medve nagy kalandja

2013. július 17.

erzsebet és bertie.jpg

Úgy tartja a mondás, ha nem kérsz, nem is kapsz semmit. A létező legnagyobb megtiszteltetés érte nemrégiben azt a kislányt, aki arra vágyott, hogy Erzsébet királynővel, illetve a királyi család tagjaival pózolhasson. Igen ám, de a lányka magával vitte az ő kis maciját, Bertie-t is. A Cheltenhami városkából származó Jessica Fitch hét évesen már elég kurázsival rendelkezik ahhoz, hogy megszerezze magának azt, amire vágyik. Óhaja azonban cseppet sem hétköznapi, ahogyan az illene (vagy nem?!) egy aprócska gyermekhez. Kiszemeltje ugyanis maga II. Erzsébet királynő. Azonban még az ő szíve is megesik egy szőke, göndör fürtös kék szemű kislányon. Pláne, ha az a maciját szorongatva járul elé.

 

karoly és bertie.jpg

 

A rendkívüli találkozóra a királynő trónra lépésének 60. évfordulójára rendezett fesztiválon került sor. A négy napig tartó rendezvényen volt minden, mi szem szájnak ingere, s ami e jubileumi év alkalmából dukál. Közel 60.000 ember ünnepelte II. Erzsébettel a jeles évfordulót, Anglia apraja és nagyja megfordult itt, fotósok, újságírók és bámészkodók hada mindenütt, egyszóval: a legidegenebb terep, ahol egy gyermek érvényesülni tudna. A királyi család tagjainál ugye a facebookra pózolgatás nem igazán módi, Erzsébetnél pedig egyáltalán nem. Éppen ezért a kislány aligha hitt a szerencséjének, amikor is édesapjának sikerült meggyőznie őt,  hogy megörökíthessék Bertie és a királynő találkozását,. A koronás fő épp távozni készült, amikor a leányka papája utána kiáltott, kezében a macit lóbálva. Majd egyszerűen csak megkérdezte, hogy nem bánná-e, ha közös képet készítene vele és a lányával. A királynő csak mosolygott, majd természetesen eleget tett a kislány kérésének. Csak, hogy ez még nem minden. Károly és Kamilla is kivételt tett, és édesen mosolygott egy fénykép erejéig. A tanulságot levonva elmondhatjuk, hogy álmodozni, terveket szőni szabad, azonban ha ott a lehetőség két kézzel kell kapni utána, mert nem lesz még egy. Köszönjük Erzsébetnek ezt a kis jótékonyságot és persze azt, hogy ma nem habozott és kézjegyével látta el a bizonyos papírokat, így a melegek már házasságot köthetnek Angliában is. Good Save the Queen! 

Nesze!Bogi

 

kamilla és bertie.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr615411809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása