Nesze!szer

Ice, Ice Baby

2013. július 10.

popsicle.jpg

Van, ami úgy jó, ha tiszta, és valami úgy, ha jeges. Pláne ha még egészséges is. A nyári hőség ellenére is hébe-hóba eszünkbe jut, hogy de jó lenne nassolni valamit, ami finom, és lehetőleg nem tartalmaz darabonként 2000 kalóriát. Ezek a jégbe hűtött finomságok pont ilyenek, szóval az sem baj, ha éppen este tízkor jön rád a farkaséhség.

Amerikában popsicle-nek nevezik, de mi csak jégkrém nyalókának hívjuk, az elkészítéséhez pedig nem kell más csak pohár, jégkrémess pálca, tej, joghurt, gyümölcslé és bármilyen idényjellegű gyümölcs. Mi most háromféle elkészítési módot mutatunk, ami után garantáltan megnyalod mind a tíz ujjad!

Joghurtos nyalóka: turmixolj össze egy pohár ízesített joghurtot, egy marék bogyós gyümölccsel (például málnával, vagy ribizlivel), és egy kanál mézzel, majd a turmixot öntsd poharakba, helyezz mindegyikbe egy pálcikát, rakd három órára a hűtőbe és már eheted is.

Gyümölcsös nyalóka: ennek az elkészítéséhez csak gyümölcslére és feldarabolt gyümölcsökre (például ananász, mangó, őszibarack) lesz szükséged, majd az előzőhöz hasonlóan öntsd poharakba és mehetnek a fagyasztóba!

Pudingos nyalóka: szerintünk ez a legfinomabb a három közül, ahhoz pedig, hogy előállítsad, nem kell mást tenned, mint megfőzni egy csomag pudingot, és miután kihűlt összeturmixolni a kedvenc gyümölcsöddel (a mi favoritunk a csokis-banános és az epres-vaníliás kombináció), oszd szét az adagokat, tedd őket fagyasztóba és kész is a tökéletes nyári desszert! Ja, és cukormentesen is készítheted ugyer!

Ezek után ki mondja, hogy nincs jobb édesség a Kinder tejszeletnél?

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr855398260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2013.07.11. 10:54:44

Ez most ugye komoly?

jégkrém recept nesze-szer:

Vagyél tetszőleges folyékony dolgot
tedd be a fagyasztóba
ha megfagyott nyald el
süti beállítások módosítása