Nesze!szer

A kéz, ami szerencsét hoz és véd

2013. június 09.

fatima2.jpg

Na jó, nektek, Nesze olvasók, tuti nem kell elmesélnünk, mi is az a Cruciani... ugye. És most kijött egy olyan variánsuk, amely hát igen közel áll spirituális gondolkodásunkhoz. A Fatime keze karkötő. Íme, honnan is ered:

 
Számos kultúrában megjelenik a Fatima keze szimbólum, mely jótékony erejéről és a pozitív jelentéséről ismert.  Az iszlámban a Fatima keze talizmán a jobb kezet -amelyet az erény kezeként emlegetnek- jeleníti meg. Az öt ujj Fatima -Mohamed próféta lánya- családját jelképezi, illetve tágabb értelemben az iszlám öt pillérét szimbolizálja. A zsidó és arab hagyományokban elterjedt védőamulett a szemmel verés ellen. Mirjam kezének, és Hamsának -ami ötöt jelent- is nevezik. A nyitott tenyér közepében egy szem található, arra utalva, hogy az amulett képes visszaküldeni az ártó szándékot a feladónak.
A szóbeszéd szerint di Cagliostro gróf, a 18. századi itáliai orvos és alkimista fedezte fel újra ezt az ábrát. Az ő nevéhez kapcsolódik a Fatima keze számmisztikai orákulum. Ekkoriban kezdték el újra jóslásra és sorselemzésre használni ezt a misztikus ábrát, amely mindenkinek megmutatja a sorsát. Nekünk lesz jövő héten egy ilyen Cruciani beszerzésünk, ha levonul az ár, az tuti. Nem árt még egy kis védelem háznál. 
fatima1.jpg
fatima3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr565350320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása