Nesze!szer

Bazi nagy lagzi para

2013. május 29.

wedding1.png

Azt gondoltad, a boldogító igenhez nem kell más, mint egy gyönyörű ruha, egy hozzávaló szép cipő, és persze egy vőlegény? Mi magunk sem gondoltuk volna, mennyi minden lehet cinkes a nagy napon, ha nem vagy elé körültekintő, de most bátrak leszünk, és lerántjuk a leplet a legextrémebb esküvői hiedelmekről.

 

 

wedding3_1.jpg

1. Fehér vagy színes?

Azt gondolnánk, hogy az európai mintához hasonlóan a világ más országaiban is a fehér ruha az ara megkülönböztető jelzése, de például Indiában a menyasszonyt bordó száriba öltöztetik, a haját virágokkal teletűzik, motívumokat festenek az arcára, a kezére és a lábára is, mert ez védelmet nyújt neki mindenféle ártalomtól. Szerintünk dönts el, melyik is a te színed! 

2. Cipő, de nem üveg

Ha nem szeretnéd, hogy a szerencse kicsússzon a lábujjaid között, ne válassz szandált, vagy olyan cipőt, ami nyitott. Törökországban az a szokás, hogy a menyasszony cipőjének talpára kell írni a hajadon barátnők nevét, így az a lány köthet legközelebb házasságot, akinek a lakodalom után a neve olvasható marad. Nálunk meg ugye inni szokás a cipőből. Egy szandiból azért nehezebb...D

3. A fátyol marad

Népi hiedelmek úgy tartják, a fátyol a tisztaság és az ártatlanság jelképe, ami megvédi viselőit az átkoktól, régi germán hit szerint még a gonosz démonoktól is. A fátylat egészen éjfélig nem szabad levenni, mert az rosszat jelenthet. Mondjuk, délelőtti esküvőnél elég para.

4. Középpontban a koszorúslányok

A hagyomány szerint a koszorúslányok azért viselnek egyforma ruhát, hogy egyenlő eséllyel induljanak a jelenlévő szingli pasiknál. Egy másik hiedelem szerint ez az esküvő gonosz démonának megtévesztéséhez kell, aki így távol marad. (Szerintünk inkább a méterárusok megsegítésére!)

5. Gyöngysorral, vagy anélkül?

Egyesek szerint a gyöngysor azért örök divat, mert így az újdonsült feleség nem fog könnyet ejteni férje miatt hátralévő életükben. Mások szerint a gyöngysor rossz ómen, és ha a menyasszony ilyet visel az esküvőjén, a házzaságát folyamatos sírások kísérik majd. Még az a jó, hogy ez a kérdés teljesen zárt ruhánál nem igazán merül fel...

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr495330765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.29. 14:33:50

tapasztalatom alapján kicsit rövid lett a lista. ;)

zoldmandula33 2013.05.29. 19:47:38

tapasztalatom alapján ez a lista az elle honlapjáról van...

beautyka 2013.05.29. 19:50:58

@doggfather:
hát, az lehet... ha lesz még tapasztalás, megosztjuk!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.30. 09:11:58

@beautyka: :D a feleségem legalábbis sokkal több dolog miatt parázott. Így gondoltam a tapasztalatOMat. :D

beautyka 2013.05.30. 10:10:37

@doggfather:
ja, hát ez a téma eleve überpara... mondják, érezd jól magad. Na, az nem olyan könnyű. Üdv a feleségednek, bizti tök jó arc! Szép napot!
süti beállítások módosítása