Őrületesen jó helyet leltünk minap (egy szakács ismerősünk adta a tippet egymásik ismerősünknek, köszi!). Vééégre, Budán is keletkezett egy étterem, ami egyrészt kedves, cuki és másrészt nem kell átmenni Pestre, ha kiváló ételt szeretnénk fogyasztani. Bisztró, de a legjobb fajtából. A hangulat bent Provance feeling, kint pedig kis városi romantika. (Csodás, hogy már a teraszon falatozhatunk, másrészt irtó európai feeling is ücsörögni és testes vöröst kortyolgatni.)
Igen közel áll hozzánk ez a fajta vendéglátás, amit a nemrég nyílt Atakámban tapasztalhattunk. Irtó jó alapanyagok, irtó jól elkészítve - így foglalnánk össze röviden és tömören. Van borjúláb és csicseriborsó, olyan gomba leves, aminek gomba íze van és nem só és vegeta és krémes és lágy, és igazi burgundi marhapofa. Ez utóbbi annyira jó volt, hogy ezért visszatérünk még, az tuti. Meg majd a fácánt is megvizitálnánk, mert annak most nem maradt hely, viszont érdeklődés az igen.
Persze, csajosabb ételek is vannak, a créme brulee-t például ne hagyd ki, ha arra jársz. Olyan, ahogy a nagy könyvben megírták. Rögtön meg is tudakoltuk, ki az a séf, aki ilyen magabiztosan főzi a jót. Kiderült, hogy Nánási Lajosnak hívják és hát dolgozott Michelin-csillagos helyen is. Istenke tartsa meg jó szokását, hogy ilyen remek szakács lett belőle. (Eltanulta a nyersanyag tiszteletét rendesen!) Atakámék kiváló kézműves borokat is tartanak, így egy esti poharazgatás falatozással egybekötve eléggé ott van a szeren. És emberi, kedves a kiszolgálás, segítőkészek a pincérek és nem mondják, ahogy Budapesten igen sok helyen dívik: hát válasszon azt, amit gondol!
Ajánljuk a helyet üzleti ebédre délben, kiváló menüjük van, jó áron ezekből a tuti alapanyagokból remekül elkészítve. Estére randira, barátnős csevegésre, az élet nagy dolgainak megvitatására is. Borvacsorákat is rendeznek, erről mindig tájékoztatnak a facebookon. Szóval, ha Budán ennél remeket, akkor az Atakám szerepeljen az étlapodon.
Facebookos oldalunk ITT, web ITT - és az I. kerületben, az Iskola utca 29-ben keresd őket.