Nesze!szer

Margaret Thatcher elment

2013. április 08.

margaret1.jpg

87 évesen elhunyt a Vas Lady vagy Vaslady (mindkét variációban láttuk leírva már!), aki 1979 és 1990 között volt az Egyesült Királyság miniszterelnöke. Az első és egyetlen nő volt eddig ilyen pozícióban Angliában. Sokan nem tudják, de Margaret Hilda Thatcher bárónő volt. Vegyésznek tanult Oxfordban, később jött a politika. Oktatásügyi miniszter volt először, nagyon sok politikai és gazdasági intézkedés bevezetése fűződik a nevéhez. A Vas Lady becenevet egy szovjet újságíró ragasztotta rá.  Életéről film is készült Meryl Streep főszereplésével. 

1984-ben járt nálunk, Magyarországon is. Férje halála után egyedül élt négy emeletes házában. (Egyébként haláláig ellenezte Anglia EU-tagságát.)

Nyugodjék békében ez az igazán kiemelkedő politikus, kemény nő! 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr715210917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.04.08. 23:12:42

Fura, de egyre többször derül ki, hogy az igazán kemény férfiak igazából nők. Nekünk is kéne egy ilyen karakteres, belevaló nő a parlamentbe, talán jó irányba húzná a kocsirudat, amit a srácok egyelőre csak összevissza forgatnak. Hajrá Csajok!
copywrite.blog.hu/2013/04/08/vaslady_189
süti beállítások módosítása