Nesze!szer

Hímes tojásokkal a koraszülött gyerekekért

2013. április 08.

tojas-plotter_pto.hu.jpg

Megszületünk, élünk, meghalunk. Néha azonban ez nem olyan egyszerű, mert nem lehet tudni, egy pici baba megy-e vagy marad - a két világ határán van napokig, akár hetekig is. És egy újszülött intenzív osztályon küzdenek az életükért. 

Szerencsére vannak, akik gondolnak a kisbabákra is, innen ered a Pazar Cuccok nevű blog, és internetes webáruház kezdeményezése, hogy neves hazai grafikusokkal közösen indított akciójukkal támogassák a SOTE I.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika újszülött intenzív osztályának munkáját.

A jótékonysági akció főszereplője pedig, egy nagyon komoly high-tech, Magyarországon teljesen egyedülálló tojásrajzoló plotter, amely maradandó bükkfatojásokra festi a művészek által megálmodott illusztrációkat. A tojások 7,5 cm magas, tömör bükkfából, egy hazai asztalosműhelyben, kézi megmunkálással készültek, az újragondolt, kortárs hímes tojás mintákat pedig olyan magyar dízájnereknek köszönhetjük, mint Szalay Zoltán (INS), Királyfalvi Károly (Drez), Varga Zsolt (Sekond), Lőrincz Attila (Zendor), Nádi Boglárka (bigibogi) és Csordás Zoltán (Csordi).
Ha kíváncsiak vagytok, hogyan kanyarítja fel egy tojásrajzoló robot a mintákat a tojásokra,április 19-éig személyesen is megnézhetitek a Pazar Cuccok, Bp. VI. kerület, Ó.u.2-es szám alatti üzletében. Egy-egy minta elkészítése átlagosan 15-30 perc, de ha nem szeretnétek megvárni, amíg elkészül, akár még házhoz is viszik nektek. Az akció szervezői tojásonként 1000 Ft-tal támogatják a SOTE I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika újszülött intenzív osztályát, az összegyűlt összegből pedig az intenzív osztály által választott
fogyóeszköz vagy készülék kerül megvásárlásra.
Mi igencsak kedvet kaptunk a hímezéshez, reméljük ti is!
Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, látogassatok el az oldalra és meglátjátok!

Nesze!Dóri

digitalis_himestojas_set2_pto.hu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr475202910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása