Nesze!szer

Húsvéti, de nem kelt kalács

2013. március 29.

easter6.jpg

Gyorsan jött ez a húsvét is, szinte szánkóval. Kész rohanás megint minden valahogy, de azért sütemény és kalács nélkül nem ünnep az ünnep. Szerencsére, olyan szerencsések vagyunk, hogy nagyon sok szakács, séf és gasztroblogger barátunk van. Így most Szatmári Feri pajtásunkhoz fordultunk segítségért, hogy mondjon valami gyors és egyszerű kalács receptet. (Ferit láthattátok már több tévés műsorban egyébként.) Így gondoltuk, nektek is elmondjuk mit sütünk  holnap, hátha hasznos. A kelt tésztát idén most másra hagyjuk, mi egy édesebb kaláccsal állunk elő. Indulunk is a piacra bevásárolni!

Hozzávalók a csokis kalácshoz:

2 pohár liszt
1 pohár cukor
1 csomag sütőpor
2 tojás
1 pohár joghurt (ez lehet a mérce pohár)
1/4 pohár olaj ( olvasztott vaj-1 kanál olíva olaj mehet bele, isteni lesz)
1 tábla étcsoki darabolva
1 narancs héja ( csak ha van, de mehet bele jó sűrű lekvár, amit elszórva belekanalazhatsz...mondjuk 8-10 dkg)

Először a száraz részeket kevered össze. Összekutyulod a nedves alkotókat is és ezután ehhez adagolod a száraz részt. Bele a csoki, narancshéj, lekvár. 
190 fok sütőbe, míg felemelkedik, kb. 30 perc, majd utána hőfok 150re és tűpróbával készre!  További 10-15 perc.

Kipróbáljátok?

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr225179249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása