Nesze!szer

Vágjunk vagy ne vágjunk?

2013. március 05.

kóla köröm.jpg



Nagy kérdés a körmöt körülvevő kis bőr karbantartása és vágása. El kell- e távolítani  vagy sem? Igazság szerin,  mint annyi mindenre az életben: erre sincs sablon válasz. Mindenki maga dönti el hogy szeretné-e megtartani vagy sem.
Kézápolás szempontjából, ha egy köröm körül sok illetve nagy a bőr és már a körömlemezre is ránőtt, akkor esztétikailag ajánlott eltávolítani ( nem sniccerel, papírvágóval és nem rágással!) Sokan kérdezik, hogy az rejt-e veszélyt, hogy elkezdik vágni, akkor az életre szóló feladat marad-e? .Ez, ebben a formában nem igaz,  nem fogunk hozzászokni, mint a szemránckrémhez esetleg. Egész egyszerűen idővel visszaáll az eredeti állapot, csak a manikűrözött kézhez képest már nem biztos hogy elégedettek leszünk a látvánnyal.
Egyénileg változó, kinek milyen és mennyire gyorsan nő ez a bőr. Úgy kell elképzelnünk, mint a hajunkat, csak kevésbé látványos :) Van, akinek gyorsan nő és dús a lobonca, van akinek éppen az ellenkezője. Van akinek soha nem kell a bőréhez nyúlni, van azonban aki két hét után mintha nem is manikűrözött volna. Mivel ennyire mások vagyunk ami persze nem baj , nincs kötelező szabályzat. A nagy bőrűeknél előfordul, hogy kiszárad és be is szakad, ilyenkor illetve ennek megelőzésére érdemes az ollóhoz nyúlni. És nem utolsó sorban bőrápoló olajjal is ápoljuk rendszeresen! Ha otthon tervezzük a kézápolást, ügyeljünk rá, hogy óvatosak és körültekintőek legyünk. Ha családi örökségből maradt ránk egy bőrvágó olló, akkor, mielőtt nekivágnánk ellenőrizzük az élességét, életlennel neki se álljunk!!!!

(Még egy fontos dologra kell figyelnünk! Mind köröm- és bőr vágó olló esetén, ha több ember használja mindig fertőtlenítsük használat előtt.)

(Amennyiben szakemberhez fordulnál és szépen manikűrözött kézre vágysz, Brigi oldalát ITT találod!)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr695116905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása