Nesze!szer

Mitől lehet igazán vidám a vasárnap?

2013. március 03.

hétvége2.jpg


Te is úgy éled meg a vasárnapot, mint valami fekete betűs napot? Hiszen a vasárnap egyenlő a hét végével. És nem a, „Jaj de jó,végre megint hétvége van!”értelemben. Sokkal inkább „A manóba,már megint itt a hét vége!” érzéssel kezded a napot. Hol van már a péntek délután, amikor még vidáman úszkáltál a szabadság mámorában, mert tudtad, hogy most következik a 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás rész. Mi azonban kötelességünknek éreztük, hogy megtaláljuk a szomorú vasárnap ellenszerét, és hosszú-hosszú kutatómunka után bizton állíthatjuk, a lényeg tényleg a részletekben  rejlik.
Kezdjük rögtön a hétfővel! Biztosan van olyan közeli barátod, ismerősöd, akivel szívesen találkoznál. Miért ne lehetne ez a nap a hétfő? Gondolj csak bele, mennyivel szívesebben gondolsz a másnapra, ha tudod, hogy valami jó dolog fog veled történni. Szóval csapd fel gyorsan a telefonkönyvet, vagy az okos telefonos névlistádat, és szervezz egy beszélgetős estet a hét első napjára!

hétvége3.jpg


Csak csínyján az alkohollal! Mi is tudjuk, hogy a szombat általában a bulizásról szól, azért nem árt, ha néha kicsit kevesebbet iszol, mert ez is okozhatja a vasárnapi rosszkedved. Ez persze nem azt jelenti, hogy a kedvenc koktélodból már nem is rendelhetsz, a hangsúly a mértékletességen van.
Takaríts kicsit! És most nem arra buzdítunk, hogy egész nap sikamikálj, mint egy őrült, de mint tudjuk rend a lelke mindennek. A tudat pedig, hogy tiszta a lakás, mindig örömmel tölt el. Még vasárnap is. Edzésre fel! Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos a rendszeres testmozgás, és az egészségedért még akkor is megéri beiktatni, ha általában a vasárnap a pihenős napod.
Reggelizz úgy, mint egy király!  Ám, ha lehet, ne a csokis gofri mellett tedd le a voksod, ugyanis a cukor lesz az oka, ha utána egész nap nassolhatnékod lesz. Egyél inkább omlettet egy szelet toast kenyérrel vagy gyümölccsel. A protein és a fehérje kombó sokkal több energiával tölt fel, mint a szénhidrát.
Végül mi lehetne jobb hétzáró program a sorozat maratonnál? Noha Chuck és Blair románcáért már nem izgulhatunk a Gossip Girl-ben, azért a Vámpírnaplók, az Egyszer volt, hol nem volt, és a Pretty Little Liars is tartogat nekünk meglepetéseket! (Ja, és az Egy nap 20.15-kor az M1-en!)
Jó hétvégét!

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr755112419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása