Nesze!szer

Mosolyogni tessék!

2013. február 25.

nevetős gatya.jpg

15 másodperc nevetés, plusz 2 nap az életedhez

Gondoltátok volna, hogy ha jó a humorérzéked, nem csak a pasiknál lehettek nyerők, de még tovább is élhettek. Akár 8 évvel is. (Éljenek az anti aging készítmények!) És azt tudtátok, hogy 15 perc nevetés felér 2 óra alvással? Ugye, hogy csak pislogtok! Ezzel mi is így vagyunk…
Nem mellesleg, ha kevesebbet stresszelünk és többet mosolygunk, az segít normális szinten tartani a vérnyomásunkat azzal, hogy elegendő vért juttat a szívünkbe. Plusz, ha sokat nevetsz, de úgy igazán, akkor percenként 1 kalóriát is elégetsz. Hmm, nem is rossz, ha éppen nincs kedved az edzéshez. Egy okos pszichológus, név szerint Dr. Michael Titzte készített egy tanulmányt, és megállapította, hogy az 1950-es években az emberek átlagosan 18 percet nevettek naponta, ez ma már csak 4-6 perc/nap.
Szóval, miért vagyunk ennyire komolyak?
Az új, nevetős életformánkat pedig kezdhetnénk például azzal, hogy megtanulunk saját magunkon mosolyogni. jól érezni magunkat, ha nevethetünk is? Mindenki szerencsétlenkedik néha, de sokkal jobb, ha közben magunkon is tudunk nevetni. Ezt egyébként teljesen komolyan mondtuk ám! (Tízmilliószoros nap van, szóval egyébként is örülünk mindennek!)

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr545104389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása