Nesze!szer

Edzés előtt, edzés utána

2013. február 25.

edzős.jpg



Az igazat megvallva, mi edzés előtt maximum egy pohár koffeinnel turbózzuk fel magunkat, aztán meg sem állunk a konditeremig. Tudjuk, hogy ezért fekete pont jár, de most, hogy utána jártunk kicsit, igyekezni fogunk, hogy a rossz szokásból jó szokást varázsoljunk. Lássuk tehát, hogy miért is jobb félig tele pocakkal nekivágni az edzésnek:
Kutatások igazolják, hogy ha mozgás előtt megfelelő mennyiségű energiához juttatod a szervezeted- és most az energia alatt nem egy szelet Snickerst értünk- könnyedén kihozhatod magadból a maximumot, és nem kell attól félned, hogy esetleg lezuhansz a futópadról az alacsony vércukorszinted miatt.
És mi az, amit ehetsz?
Ha reggeles-edzős típus vagy: az a legjobb, ha ébredés után fél órán belül elrágcsálsz némi zabfalatot, vagy megeszel egy fél banánt. (Zabkása is szuper, de ne cukrozd meg!) Ezzel beindítod az anyagcserédet, ettől pedig könnyebben veszed majd az akadályokat.
Ha munka-utáni-edzős típus vagy: itt is nyugodtan elrágcsálhatsz egy zabfalatot, vagy egy almát, de ha szereted a mogyoróvajat, akkor egy kanálnyi abból is tökéletes, vagy az is teljesen jó, ha megiszol egy pohár tejet.
Végül edzés után: fontos, hogy itt is betartsd a fél órás keretet, így a szervezeted zsírt, és nem izmot éget majd. Proteinforrásnak pedig tökéletes, ha elmajszolsz egy marék mandulát, vagy megiszol egy shaket. Arra is figyelj, hogy lehetőleg három óránként egyél egy keveset, így folyamatosan biztosítod a szervezeted energia ellátását, és így legalább nem érzed magad farkas éhesnek estére.
Edzés előtt célszerű elkerülni a túl zsíros, vagy fűszeres, vagy zsíros és fűszeres ételeket, mert ezek téglaként nehezednek a gyomorra, bebetonozva pedig senki nem tud mozogni.
És a legfontosabb: egész nap gondoskodnunk kell a megfelelő folyadékbevitelről is, hogy szervezetünk megfelelően hidratált legyen, nem is szólva arról, hogy ez az alapja a szép bőrnek, és az agysejtek aktív működéséhez is elengedhetetlen.
Jó edzést!

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr145099214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása