Nesze!szer

Jössz táncolni értünk, nőkért?

2013. január 28.

tánc1.jpg

A világon minden harmadik nő lesz nemi erőszak áldozata.
Ez egy milliárd bántalmazott nőt jelent.
 

Február 14-én összefognak a világ női. Táncolni kezdünk. Gyere velünk te is!
A One Billion Rising nevű kampány globális sztrájkotot indít. Az akció milliárd(nyi) hölgyet kér fel táncolni, hogy a mozgással fejezzék, fejezzük ki érzelmeinket, indulatainkat, hisz még mindig nagyon sok nőt bántalmaznak és erőszakolnak meg a világon. (Indiai eset például...) Biztos te is találkoztál már a facebookon, vagy itt-ott a felhívással, mi most kicsit többet is mesélünk róla. A lényeg: február 14-én délutánra ne csinálj programot. Köszi!
tánc2.jpg
Az egész kezdeményezést a Vagina monológok írója, Eva Ensler indította el még az ősz végén és már világméretű a kampány. Akkora akcióról van szó, hogy Anne Hathaway a Glamour magazin januári borítóján ezért szerepel táncos cuccban, ő így buzdít mindenkit a csatlakozásra. Itthon Bozsik Yvette, Bombera Krisztina, Jaksity Kata, Kulka János, Pál Dénes és Kepes András hív majd téged táncolni - a nőkért, a bántalmazás ellen, mert Magyarországon sem vagyunk restek és sajnos, nálunk is aktuális a téma rendesen. Így mi is táncolni fogunk! (Néhány napon belül készen lesz  a videó is, megmutatjuk majd nektek természetesen, amint lehet.)
Ám a lényeg, hogy nálunk is, mint a világ számos pontján, egy flashmob készül február 14-én Budapesten. A Voice versenyzőinek közreműködésével.  Ők énekelnek, mi pedig mozgunk - a Mammut 2 földszintjén. Erről filmecske is készül persze. Ugye, jöttök? Előtte majd a próbák idejéről is szólunk, nehogy lemaradjatok!
Szerencsére, már több város is indít saját kezdeményezést, így többek között Pécs, Zalaszentgrót és Veszprém is benne van a megmozdulásban, így oda is tudsz csatlakozni esetleg. Tehát: február 14., 15 óra. De szervezhetsz bármilyen "pici" táncoskodást aznap, a lényeg, hogy készüljön videó és töltsd fel az oldalra. A magyar facebook oldalon már sok kedves hölgyet találsz, akik egy kartonra írva mondják el, ők miért is táncolnak majd  velünk 14-én. Az oldal ITT, csatlakozz te is hozzánk. (Az eredeti, angol nyelvű weboldal pedig ITT)
Tehát: február 14-én az egész világ táncol, gyere te is a Mammut II-be, vagy indítsd el a saját lakóhelyeden a One Billion Rising akciót. Pál Dénest sajnos nem tudjuk küldeni mindenhová személyesen, de a hangja bárhová elér... Mert mi nem dalban, hanem táncban mondjuk el...

Csatlakozz te is és táncoljuk együtt a női szabadságért és egyenjogúságért, a nők bántalmazása ellen! Törjük meg a csendet, hallassuk a hangunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr575048768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fehér Folt 2013.01.28. 22:36:58

belefingok müller péter szájába

beautyka 2013.01.28. 23:14:47

@anyádnak Én tolom:
Köszönjük a hozzászólást!

Dr. Sör Kálmán · http://www.itallexikon.hu 2013.01.28. 23:35:16

Én azzal küzdök az erőszak ellen, hogy ha látom, hogy bántanak valakit, akkor odamegyek és segítek. Mondjuk, nem tudok túl jól táncolni, de jó kifogás sose rossz, tudom.

beautyka 2013.01.28. 23:43:34

@Dr. Sör Kálmán:
Az jó, ha te odamész. Csak ez mondjuk százból egy kb... nem vagy gyakori eset - sajna!
süti beállítások módosítása