Nesze!szer

Iszik a te kezed rendesen? Body Shop abszintos újdonságok!

2013. január 16.

abszint kézfertőtlenítő.jpg

Irodalmi ismereteink voltak eddig csak az abszintról, azt kell mondjuk. Illetve némi másnaposság is, a fogyasztása következtében. A magyar irodalom alakjainál is meglehetősen gyakran olvashattunk a nedü fogyasztásáról, hogy az mennyire adta az ihletet, ám van olyan ismerősünk, aki csak ezt issza úgy általában. Gyilkos egy itóka, az biztos, fehér ürömfű, ánizs és római édeskömény az alapja. A vicces, hogy abszintizmusra hivatkozva az előző évszázad elején több országban be is tiltották ezt. Aki bővebben szeretne olvasni róla ITT a ma szülinapos Wikipedia nagyon jó kis szócikke a témáról.

De térjünk vissza a szépségiparhoz! Az ókori görögök is használták a fehér üröm leveleit áztatva, frissítő és gyógyító kezelésekre. A The Body Shop most újra elővette az abszintot. De jól is tette! A kezünkre variálták meg, így kézkrémek, kézmosók és kézfertőtlenítők kaphatók ilyen kivonattal. Először furán néztünk rájuk, de némi kipróbálás után, ugyanúgy, mint a nagy írók, függők lettünk tőle. A kézfertőtlenítő eleve, mint intézmény van a táskánkban, de most lecseréltük az előző márkát az abszintosra. Picit édeskés, de nagyon friss az illata. Sűrű, de nem idegesítően sok. És egyáltalán nem drága. A kézkrém iszonyat pozitívuma, hogy gyorsan felszívódik és nem tocsogsz a kezeddel legyezve fél órát az iroda közepén. Nagyon pöpec a kiszerelése is, olyan, mintha profi festéket nyomnál ki. Édes-keserű illat, extra jó a bőrkondicionáló hatása, rögtön kisimul a kacsón a bőr.

Oké, megmutatjuk idevágólag (sic!) az, egyik kedvenc festményünket, Monet:  Az abszintivó. Igazából az egyik barátunkról is mellékelhetnénk képeket, akkor az abszintizmusban szenved, de szerintünk jobban jártok, ha nem. Elég durva arc.

Lényeg: nagyon kellemesek a TBS új abszintos kézápoló termékei és viszonylag barátiak az árai. Szerintünk tegyél vele próbát, igen jól regenerál és ad kellemes hatást a kiszáradt kacsókra is. Hűsítő. És olyan művészies érzést ad. A kezetek egészségére!

TBS Absinthe Purifying Hand Gel kézfertőtlenítő 990 Ft

az abszintivó.jpg

abszint össz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr495021181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.01.17. 14:53:10

És ha ehhez hozzávesszük, hogy az iKütyük jailbreak-elő egyik progit absinthe-nak híjják, akkor máris lehet összeesküvés elméletezni! ;) A RedSn0w-ról meg ne is beszéljünk! ;)

sorica123 (törölt) 2013.01.17. 23:50:27

A mai abszint nem veszélyes, csak nagyon erős (60-80%-os szesz) - a régit azért tiltották be, mert _fekete_ üröm volt benne, ami hallucinogén, és az erős alkohollal együtt nagyon meg tudta kavarni a szervezetet. 2007-ben ittam többször, nem rossz, viszont nagyon kell vigyázni, hogy jóval előtte egyél, mert ha több pohárral megiszol belőle, akkor kajás leszel ugyan, de akkora lesz a gyomrod, hogy nem megy bele semmi.
@TrueY: mármint hogy egy kor a vörös ezmegaz (az utópista szoc. és a kommunizmus) eltrerjedése meg a zabszinté? => az összes asszociációt be lehet zsúfolni egy konteóba:)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.01.18. 13:43:44

@sorica123: Jaja! Azután aki a(s)szociál, az disszociál? ;)

O.Ádám 2013.02.04. 12:15:18

@sorica123: Egyik üröm sem hallucinogén; ez egy 1975-ös, jól felkapott, de rég megbukott elmélet. Az „absinthe” franciául a fehér üröm és a római üröm gyűjtőneve, és az ital ezekről kapta a nevét. A fekete üröm egy magyar mítosz, és éppen a mai abszintok összetevőjeként emlegetik (tévesen). Az is igen valószínűtlen, hogy abszintot ittál 5 éve, helyette a soktucat „abszintként” forgalmazott, de rá nem is hasonlító szeszes ital valamelyike lehetett (az abszint ma még egy szabályozatlan italfajta, a neve fantázianévként szerepel az üvegeken).

A termékről annyit, hogy összekapcsolni az abszinttal jó figyelemfelkeltés, de „abszintosnak” nevezni olyan, mintha valamit „konyakosnak” neveznénk, csak mert szőlőhéjkivonatot tartalmaz.
süti beállítások módosítása