Nesze!szer

Köszönjük, Ilcsi néni!

2013. január 10.

ilcsi néni2.jpg

Elhunyt a magyar kozmetika egyik legfontosabb személyisége: Ilcsi néni, Molnár Dánielné. Nagyon sokat köszönhetünk neki. Talán leginkább azt, hogy megismertette velünk, a kozmetika nem a laboratóriumok világából kell jöjjön, hanem a természetes (is) jelenthet megoldást. A manapság már igen divatos natúr kozmetikumok úttörője volt. Ilcsi néni tevékenysége mutatta meg sok magyar nőnek, hogy mire jó az esemény előtti pakolás, a paradicsom milyen jótékony hatást gyakorolhat a bőrre, vagy a cickafark milyen nyugtató hatású lehet érzékeny orcára is. Testápolója csodákra képes! Ilcsi néni 87 esztendős volt.

Budapesten végezte a kozmetikus iskolát, majd utána az akkor divatos szövetkezetekben dolgozott és kezelt. 1984-ben fiával, Molnár Ferenccel hozták létre az Ilcsi Szépítő Füvek GMK-t. (Másik fia a sokak által szeretett rádiós műsorvezető, Molnár Dániel volt.) Egyedülálló munkásságáért Göncz Árpád adta át neki a Magyar Köztársaság Érdemrend Kiskeresztjét. De Ilcsi néni nem állt meg a határon belül a füvekkel, növényekkel, arckrémekkel. Ma már 30 országban juthatnak hozzá termékeihez kozmetikusok által a vásárlók. A Kövirózsa tonik például tavaly díjat is nyert, a nívós amerikai Les Nouvelles Esthetiques magazin olvasói ezt a tonikot szavazták meg a legjobb toniknak a piacon.

Még Dubaiban is masszíroznak Ilcsi néni szépítő csodáival. Köszönjük, hogy megismerhettük őt, áldozatos munkájával új színt és vonalat hozott a magyar kozmetikába. És köszönjük, hogy ilyen sokat tett a magyar nők szépségének fokozásáért.

Ilcsi néni, nyugodj békében!

 

 

ilcsi néni.jpg

(képek: divany,hu, véddamagyart.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr135010352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása