Nesze!szer

Köszönjük MAC!

2012. november 26.

red ribbon.jpg

A MAC mindig nagyon-nagyon jó fej volt az adományozást illetően nemzetközi szinten. (MAC AIDS alapítvány!) Mivel tudjátok, nekünk a szívünk csücske a jótékonyság és az összefogás, mert szerintünk ez viszi előbbre a világot - így gyorsan hírt is adunk arról, hogy idén először a MAC Magyarország is csatlakozott az adományozó országok közé: 5 000 000 Ft értékű adománnyal támogatja a Kékpont alapítványt. (December 1. az AIDS elleni küzdelem világnapja egyébként, mi minden évben megemlékezünk róla.)

mac adomány.jpg




A M·A·C AIDS-ALAPÍTVÁNYRÓL
A M·A·C AIDS-alapítványt, mely a M·A·C Cosmetics szíve és lelke, 1994-ben alapították, hogy segítse a világon HIV-vel vagy AIDS-szel együtt élő férfiakat, nőket és gyerekeket. A MAF úttörő az AIDS ellen küzdő alapítványok között, mely anyagi támogatást nyújt a HIV/AIDS fertőzötteknek. Mint a legnagyobb nem- gyógyszeripari adományozó cég, a MAF elkötelezte magát amellett, hogy felhívja a figyelmet a szegénység és az AIDS közötti összefüggésre, és olyan szervezeteket támogasson, amelyek a HIV-pozitív vagy AIDS-es embereket segítik és a vírus terjedése ellen küzdenek. Mindeddig a MAF 270 millió amerikai dollárt gyűjtött össze kizárólag a VIVA GLAM rúzsok és szájfények eladásából, melynek 100 százalékát az AIDS elleni harc céljára adományozza. (Bővebben ITT.)

A KÉK PONT ALAPÍTVÁNY
A kedvezményezett Kék Pont Alapítvány, a magyarországi HIV robbanás elkerüléséért végzett társadalmi felelősségvállalás jegyében végzett munka egyik legfontosabb segítségeként értékeli a támogatást. A szervezet
felhívja a környező országok - a magyar fertőzöttségi adatokhoz képest - jóval kedvezőtlenebb, de egyben figyelmeztető számaira is a figyelmet, különös tekintettel a szomszédos Romániában tapasztalt, 2010-ről 2011-re 10 szeres HIV fertőzöttségi emelkedést mutató adatokra. Jelen pénzügyi támogatással a Kék Pont egy olyan
különösen nagy kockázatú intravénás drogfogyasztói közösségben erősítheti ártalomcsökkentő tűcsere-program szolgáltatásait, melynek elsődleges feladata a HIV és hepatitis fertőzések kialakulásának és terjedésének megelőzése. A program jelenleg több mint 2800 regisztráltat ér el, idén az általuk kiadott steril tűk száma elérte a 110 ezret, ebből klienseik, a lakossági biztonságot is fokozó használt tűk 66 %át cserélték be. A támogatás 2013-ban hozzájárul az alapítvány által biztosított steril eszközök kiszámíthatóbb hozzáférhetőségéhez, az ingyenes HIV szűrések rendszerességéhez, az azonnali eredményt kimutató gyorsteszt-eljárás, majd a tanácsadás és szükség szerint kezelésbe irányítás komplex gyakorlatának erősítéséhez, az érintett közösségnek szóló szex-edukációs folyamatokhoz, és a speciálisan nőknek létrehozott, "Csere Csak Csajoknak" program fejlesztéséhez. (Weboldal ITT.)

Mi mindenre elég 1 db MAC VIVA Glam rúzs?
- 200 db steril fecskendő
- 1,5 db HIV Teszt
- 50 db óvszer
- 7 db terhességi teszt
- pszichiáter-addiktológus, jogász, szociális munkás konzultáció

Köszönjük, rúzst is veszünk és természetesen, mint minden évben - mi is kitűzzük december 1-jén a piros szalagot!

mac adomány kettő.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr394927080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása