Nesze!szer

Természetes immunerősítő a kaptárból

2012. november 12.

beee.jpg

Az úgy volt,  hogy amikor mi gyerekek voltunk (mintha (nem) tegnap lett volna), a nagyszüleink mindig fogyasztottak virágport. Azt mondták, abból kicsit kell enni és egészségesek leszünk - oké, mondtuk. Szóval, nekünk így telt a gyerekeskedés, a méz mellett virágpor is volt telente otthon.

Aztán elszálltak az évek, meg a virágpor is valahogy a hazai kínálatból, ám az emlékeinkben megmaradt. Így eléggé örültünk, amikor két hete a Wamp-on a Kőteleki Kaptár standján felleltük a fent nevezett dolgot. Ők idén vezették be újdonságként a kiváló kézműves mézeik mellett ezt. A virágpor ugyanis tele van minden jóval: vas, réz, kalcium, kálium, kén, nátrium, mangán, cink, magnézium (és akkor nem leszünk idegesek!), króm, szelén, kobalt és nikkel is található benne. Szívizmot erősít, erősíti az anyagcsere folyamatait, még az érelmeszedés ellen is jó - ja, és a cukorbaj esetén is adhat ám segítséget. Téli időszakban, az immunrendszer erősítésére pedig különösen javallott, hisz tele van vitaminnal. Így mi begyűjtöttük két hete a Kőteleki Kaptár virágporát és a napi táplálkozási rendszerünkbe foglaltuk. Elvileg valamibe keverni kéne, akár joghurtba, akár italba, de mi ehhez lustik vagyunk, simán leküldjük teljesen egyszerűen egy kicsinyke kanállal reggelente. Nagyon finom - persze, pollenallergia esetén nem ajánlanánk. Gyerekeknek különösen fontos lehet, hisz inkább ezt fogyasszák a kisdedek, mint a mindenféle kemikáliákkal előállított dobozos-gyógyszeres izéket. Szerintünk. Zzzzz...

kőteleki virágpor.jpg

(A Kőteleki Kaptár kézműves mézeivel a Costes étterem mellett néhány különleges delikátüzletben (Baldaszti's market, Deli (Hajós utca)), a Pataki cukrászdában Érden, a Hybridart Design Shopban és rendezvényeken találkozhat, de mélben is rendelhetsz: kotelekikaptar@gmail.com), facebook oldal ITT.)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr744903442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása