Nesze!szer

Gyógyír a Nagyitól

2012. november 03.


Először csak néhány hapci, aztán a füled és a torkod egy fájdalmas maszkba forr össze, zsebkendőt, zsebkendő után kapkodsz és utálod, amikor még a fulladozó köhögés is rákezd. Gyógyírre van szükséged mielőbb, szerintünk hallgass a Nagyira!

Citromos mézes ital

teja.jpg

Karikázz össze néhány citromot, tedd egy befőttesüvegbe. Adj hozzá jócskán mézet, keverd össze és hagyd állni úgy három napig. Ha van egy kis gyömbéred, reszelj hozzá azt is. Három nap után egy gyógyító ital alapod lesz, amelyet vízzel, teával (nem forróval) higítva, iszogatva gyógyíthatod magadat, vagy csak úgy, mert jól esik.

Makacs köhögés ellen: Hagymatea

hagyma.jpg

Négy - öt evőkanál cukrot melegíts egy nagyobb edényben egészen addig, míg aranyszínű folyékony karamell nem lesz belőle, öntsd fel kb 1 liter vízzel (amikor a hideg vizet hozzáadod, sistereg és a karamell megdermed, de aztán majd szétolvad). Moss meg egy közepes fej vöröshagymát, vágd le a két végét és a legfelső levelét szedd le róla. Késsel ejts egy kis kereszt bevágást rajta és dobd a karamellás vízbe. Forrald amíg a hagyma keresztje szét nem nyílik. Melegen iszogatva elalvás előtt segít enyhíteni a gyilkos köhögésen.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr974884672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása