Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2012. október 28.

change nyitó.jpg

Ébreszd fel a világot!


Ha te is gyakran hallgatod a szüleidtől, hogy “én már nem tudok, és nem is akarok változni”, és a spirituális fáradtságuk lassan téged is megfertőz, vagy ha néha úgy érzed, hogy felesleges nagy fába vágnod a fejszédet, hiszen az erőfeszítéseid senkit sem érdekelnek, valószínűleg neked is jól jön majd egy kis “lelki felvilágosítás”. Egyik kedvenc blogom a  Simple Light  – azaz Egyszerű Fény -, amelyet Karen Berg, az Isten is visel rúzst című nemzetközi bestseller szerzője vezet hétről hétre. Az előző héten egy különösen inspiráló bejegyzést tett közzé…

change1.jpg



Hallottál már Malala Yousufzairól, a bátor, tizennégyéves pakisztáni lányról, akit a Tálibok fejbe lőttek, mert nem volt hajlandó elfogadni, hogy a fiatal nők nem járhatnak iskolába? Malala az elmúlt néhány évben egy blogot vezetett azokról az igazságtalanságokról, amiket lányként, fiatal nőként át kellett átélnie Pakisztánba - ezzel akart másokat is arra inspirálni, hogy mellé álljanak, és felemeljék a hangjukat a saját jogaik mellett. Tavaly novemberben ez a blog megnyerte Pakisztán első Nobel-béke-díját Malala nem félt semmitől: az életét is kockára tette azért, amiben szívből hitt.” – írja Karen. A lánykát zsenge kora ellenére máris a világ vezető politikai aktivistái között tartják számon, és amíg ő egy angliai kórházban lábadozik, szabadságharcosok százezrei csatlakoztaktaka az “Én vagyok Malala!” kampányhoz.
Miközben a tragédiáért felelős tálib terrorszervzet már bejelentette: megtalálják és megölik a lányt, bárhol legyen is a világban, egyre többen kelnek Malala védelmére: legutóbb Selena Gomez emelte fel a hangját, mondván: “Fontos, hogy egyre több olyan ember van a világon, aki mer kiállni azért, amiben hisz. Malala is ilyen, pedig még csak tizennégy esztendős. Példakép ő mindannyiunk számára. Nagyon szorítok neki, hogy mielőbb felépüljön, és hamar feldolgozza aszörnyűséget, ami vele történt.". Mára az egész bolygó megtanulta Malala nevét, és a Föld minden egyes országában milliók tekintete fordult Pakisztán felé. Egy kicsi lány megváltoztatta a nagy világot.

Malala2.jpg



Karen Berg szerint spirituális szempontból mind kapcsolatban vagyunk egymással. Amikor egy ember megváltoztatja a tudatát, a gondolkodásmódját, vagy az életét, az egy másik emberben is elindít valamit a világ másik oldalán: "Amikor minden ember felismeri, hogy nem csupán a saját sorsát, de az egész világot képes megváltoztatni a gondolkodásával és a tetteivel, akkor a kollektív tudatosság segíteni fog egy egészséges társadalom létrehozásában." Ha tehát hajlamos vagy azt mondani magadnak: “Minek változzak meg? Ez az őrült világ úgy is kikészít majd.”, jó ha tudod: ha te nem teszel meg mindent, hogy a világunk job hellyé változzon, ugyanezt mástól sem várhatod el. “ A Simple Light blog éppen ezért egy kis lelki “házi feladatot” is ad olvasóinak: “Kérdezzük mag magunktól, hogy az életünk mely területén hitetjük el magunkkal, hogy túl jelentéktelenek vagyunk ahhoz, hogy változtassunk valamin? Mitől félünk és mi tart vissza minket a cselekvéstől? Hogyan tudunk többet adni a világnak? Ha feltesszük magunknak ezeket a kérdéseket és meg is válaszoljuk őket, majd hajlandóak vagyunk lépéseket is tenni értük, akkor képesek leszünk használni a  Skorpió energiáját, amely egy sokkal magasabb szintre emel majd minket.”

skorpió jew.jpg



Érdekes, hogy hogy az amerikai elnökválasztás mindig a skorpió havában zajlik – ahogy most is. Ez koránt sem véletlen. A skorpió idején ugyanis eljön az ideje, hogy elbúcsúzzunk minden hamisságtól az életünkben, és megerősítsünk mindent, ami valódi. Az Univerzum ilyenkor mindannyiunknak lehetőséget, hogy a saját kezünkbe vegyük a sorsunkat. Bármily hihetetlenül hangzik is, az életünk bármely területén képesek vagyunk változtatásra – ahol pedig úgy érezzük, hogy valaki más irányítja a sorsunkat, hogy kiszolgáltatottak és tehetetlenek vagyunk, ott különösen fontos, hogy a sarkunkra álljunk. Gyakran mondom a barátaimnak, akik a pasijukra/barátnőjükre panaszkodnak: mindenkivel úgy bánnak, ahogy ő engedi, elviseli, hogy bánjanak vele.
Ez a törvény nem csak a romantikus kapcsolatokra vonatkozik. Ez az élet egyik legfontosabb alap igazsága, legyen szó a karrierünkről, a családi életünkről, vagy a társadalomban betöltött szerepünkről.

A félelmet cseréljük fel bátorságra, a hitetlenséget bizonyonyosságra, a szkepticizmust őszinte lelkesedésre! Tartozunk ennyivel Malala Yousufzainak, az egész világnak, és persze önmagunknak is.

Csodás hetet mindenkinek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr944875031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása