Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2012. július 29.

love is int the 3.jpg

Jön a “kozmikus Valentin-nap”!

Minden évben elérkezik február 14-e: a nap, amitől mindenki mást vár. A legtöbben virágcsokorra és szivescske formájú bonbonra vágynak. Akad, aki fennhangon hirdeti, mily nevetséges is a szerelmet ünnepelni, hiszen “aki igazán szerelmes, annak minden nap Valentín-nap”. Vannak szkeptikusok, akik szerint az egész csupán media-manipuláció, és “halálra kereshetik magukat a multik”. Ám, ami sokkal fontosabb mindennél: mint majd’ minden ünnepnek, ennek is van spirituális jelentőssége. Ha eddig gyakran érezted úgy, hogy a február 14. valahogy sosem jön össze neked, most kipróbálhatsz egy új “Valentín-napot”. A kabbalisták szerint ugyanis az oroszlán havának 15. napján – amely ezen a héten augusztus 3-ára, péntekre esik – “Love Is In The Air”, azaz szerelem van a levegőben.

love is in the.jpg

A Kabbala arra tanít, hogy a lelki társat nem kell keresnünk, hiszen mindig is ott volt nekünk. „Egyszerűen” csak találkoznunk kell a Nagy Ő-vel. Ehhez persze türelemre, nyitottságra, és kiegyensúlyozottságra van szükség. A szerelem ugyanis sokkal-sokkal több, mint egyszerű érzelem. Olyan, mint egy kozmikus áramkör, amelyben két ember lelke egy, teljesebb lélekké áll össze. Ugyanakkor, aki azt hiszi, hogy akkor lesz csak igazán boldog, amikor végre rátalál a szerelem, annak először is szüksége van egy háromnapos Szex és New York maratonra, másrészt pedig meg kell értenie: a lelki társ nem más, mint egy tanár. És ahogy Buddha is tanította: „A tanár akkor érkezik meg, amikor a tanuló készen áll.” A lelki társunk ugyanis nem más, mint az egyik élet-feladatunk.

A Kis herceg egyik fejezetében egy király kisbolygóján találjuk magunkat, aki azt állítja: neki még a csillagok is le, a király pedig így felel: „Kormányzói bölcsességemben megvárom, hogy kedvezőek legyenek hozzá a körülmények: ma este, hét óra negyven perc körül. Majd meglátod, milyen híven engedelmeskedik nekem.” Nos, most pénteken végre eljön az bizonyos romantikus naplemente, amelyre olyan régóta várunk. A „körülmények” ugyanis kozmikus szempontból tökéletesek arra, hogy rátalálj a lelki társadra, ha pedig már meglelted, de épp egy rázós időszakon mentek eresztül, ismét kapcsolódjatok egymáshoz. Hogyan?

Ahelyett, hogy a sérelmeidet számolgatod, a csalódottságodba temetkezel, vagy bosszú-falakkal vennég körül magad, és ahelyett, hogy végső konzekvenciaként nemes egyszerűséggel kijelentenéd: „Minden férfi disznó.”, inkább – ahogy a kis herceg királya tanácsolja - vedd észre: „Magunkon ítélkezni sokkal nehezebb, mint máson. Ha sikerül helyesen ítélkezned saját magad fölött, az annak a jele, hogy valódi bölcs vagy.” A nagy kabbalista, Izsák Lúria azt tanította: „A lelki társ önmagunk egy darabja, ám ő az óceán túlpartjáról érkezik.“ Ez azt jelenti: rátalálni, közelkerülni hozzá, megérteni őt - és megértetni vele saját magunkat, nem megy csak úgy pikk pakk. Az igazi szerelem ugyanis megértést és munkát igényel. Tu B’Av ünnepén a megbocsátás és önzetlen szeretet szikrája mindannyunkban erősebben ragyog, így pedig szó szerint mágnesként vonzzuk magunkhoz az igaz szerelmet.

love is in the 2.jpg

Hogy ezt megtapasztald, kapsz egy kis lelki-házi feladatot erre a hétre!  Engedd el azt az illúziót, hogy a kapcsolataid azért nem működnek, mert mindig a rossz pasit fogod ki, vagy mert a párod már nem is szeret igazán. Abban a bizonyos örökké tartó szerelemben – sőt, az igazán mély barátságokban is – úgy kell tekintenünk a másikra, mint a világ legigazabb, legtisztább szívű emberére. Miért? Mert ha képesek vagyunk erre, akkor a másik ballépéseit, melléfogásait, hibáit és „bűneit” nem csalódásként éljük majd meg, hanem feladatként, amelyet megoldva közelebb kerülünk ahhoz, akivé válni szeretnénk.  Ahogy Yehuda Berg, a Kabbala Ereje című bestseller szerzője mondja: „A szerelem egy csodálatos lehetőség arra, hogy beteljesítsük az életünk célját: az átváltozást. Ugyanakkor az igaz szerelem érzése már önmagában is beteljesedést jelent, hiszen a valódi szeretet független az egó szükségleteitől.

Szerelmes hetet mindenkinek!

(Kristófot mostantól Tumblr blogján is követheted ITT!

Könyveit ide kattitva 20% kedvezménnyel rendelheted meg.)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr224685330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása