Nesze!szer

Szindrómás baba egy divat kampányban!

2012. július 26.

valentina_guerrero.jpg

Like, like és like. Ő Valentina Guerrero, a tíz hónapos Down-szindrómás kislány. A spanyol tervező, Dolores Cortés őt választotta a 2013-as DC Kids hirdetéséhez. A csodás baba úszódresszt reklámoz. Ráadásul a tervező a bejövő haszon 10 százalékát egy downos alapítványnak juttatja mindig. Köszönjük, hogy ilyen emberek is vannak, Valentinának pedig a z elbűvölő mosolyát! 

valentina-guerrero-down-syndrome-baby-stars-in-dc-kids-dolores-cortes-summer-2013-campaign__oPt.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr214678677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miccsfiu 2012.07.26. 13:03:19

Nem mondom, ez aztán az önzetlenség, pfff.... Szimpla üzleti fogás, marketing 1.0

cukorrépa 2012.07.26. 14:04:45

"lájk, lájk..." jaj.

ők is tudják, mi is tudjuk, ha az ember választhat, nem ilyen babát szeretne magának.

egy beteg, önmagában életképtelen kislányt mutogatni az állítólagos nagy szeretet jegyében... egy igazi, politikailag korrekt hazugság.

viszont sok helyen ki lesz téve a híre, hadd halljon mindenki a hirdetni kívánt márkáról. elég aljas hátsó szándék.

még hogy lájk...

Lady Jessica 2012.07.26. 17:07:53

Kedveskéim, önmagatokban Ti is életképtelenek vagytok. Éppen csak a pillanatnyi helyzetetek kedvezőbb. Mindamellett senkinek sincs a homlokára írva, kap-e egy agyvérzést - mondjuk holnap -, amitől magatehetetlenebb lesz egy jól fejlesztett dankánál. tók

Lady Jessica 2012.07.26. 17:08:52

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): miért kellene eldugni? mert más mint te? te is más vagy a másikhoz képest...

cukorrépa 2012.07.26. 20:28:15

@emi67:

hát ezen az alapon mindenki potenciális halott. nagyon épületes megjegyzés.
te aztán tudsz élni!

Lady Jessica 2012.07.27. 10:09:34

@cukorrépa: Sztem ez a pici lány gyönyörű. Ez persze teljesen szubjektív. Amit nem találok szépnek, azt mondjuk nem kürtölöm világgá, mert hátha másnak az a szép. (és akkor miért bántsam?) Az elesettet nem eldugni, hanem felemelni kell. Legalábbis szerintem. Fejlesztés nélkül szinte esélytelenek ezek a gyerekek. Ehhez tudás kell, természetesen pénz, egyetlen fejlesztő sem tud levegőből megélni. Mi a baj azzal, ha vki megpróbál anyagi oldalról segíteni?

SzaboneNoemi 2012.07.27. 14:49:38

newtehen
Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna.
Talán irígy vagy, mert ez a kislány szebb, mint te voltál. Vagy miért kellene eldugni? A szépet nem kell rejtegetni. Vagy neked az a bajod, hogy a picike down-szindromás? Ja, akkor nálad van hiba. Az átlagtól való eltérés elfogadása ugyanis csak intelligencia kérdése. Ezek szerint neked az nincs.
cukorrépa
A divattervező egy mások által egészségesnek tartott, átlag közé tartozó, de átlagostól szebb kislánnyal is megcsinálhatta volna a képsorozatot. Akkor is meg lett volna belőle a bevétele. Az már csak plusz, hogy ő felkarolta a Down-szindrómás betegeket és lehetőségéhez mérten támogatja őket.

SzaboneNoemi 2012.07.27. 15:15:00

Azért regisztráltam, mert egyesek kommentje felháborít ezen cikk alapján.
Miért nem lehet elfogadni a Down-szindromás gyerekeket? Miért kell őket megvetni, csúfolni és dugdosni? Mivel érdemelték ki ezt a "tisztelt" kommentelőktől? Senkit nem bántanak, sőt igazi kis szeretetgombócok. Mindent megtennének azért, hogy szeressék őket. Ja, hogy esetleg segítségre szorulnak az élet egyes területein. Akkor dugjuk el az összes szellemileg gyengébb, testileg fejletlenebb, hiányos esetleg nem átlagos szépséggel született embereket is, mert eltérnek tőlünk.
Higgyétek el, hogy ezek a gyermekek sokkal többet hajtanak, gyakorolnak és szenvednek azért, hogy elfogadják őket, megállják a helyüket az életben. Már az életük elején meg kell dolgozniuk azért, ami nekünk reflexből jön. Ők ugyanis még a szopást is tanulják. Gyengébbek az izmaik, ezért sokkal több erőfeszítés oldalra fordulniuk, felülniük és később felállniuk. Ezt sok-sok torna után fogják csak megtenni. És az élet minden egyes dolgáért így kell megharcolniuk. Nem hiszem, hogy ezek után le kellene őket néznünk. Sőt.
Ja, hogy akkor miért szülték meg őket? Egyrészt, mert nem tudták, hogy kromoszóma rendellenességel fejlődik a pici a pociban. Másrészt, mert ha tudták, akkor inkább választották, hogy nagyobb törődéssel, de felnevelik ezt a picit, mint hogy összetöressék és kiszívassák magukból (direkt írtam ilyen durván az abortuszt) vagy megszüljék és hagyják meghalni (bizonyos idő után, már csak ez a lehetőség van). Talán joga van eldönteni egy szülőnek, hogy melyiket tudja jobban feldolgozni. A keményebb hétköznapokat vagy egy gyermek (a saját gyermekének) a meggyilkolását.
Volt valaki, aki potenciális halottról beszélt. Szerintem annak fogalma sincs a Down-szindrómáról. Tudom, vannak donka gyermekek, akik korán halnak. Sajnos ők általában szívrendellenességgel születnek, és műtéttel sem tudnak rajtuk segíteni. Sok donka azonban nem szendved szívelégtelenségben vagy jól műthető. De az egészségesnek mondott - szerintem a down-szindróma nem betegség, csak állapot - gyerekek is születhetnek szívrendellenességgel vagy idővel kialakulhat ilyen betegség. Miért kell őket megkülönböztetni?
Én szültem és nevelek egy donka kislányt. Nagyon nagy szeretetet és ragaszkodást kapok tőle. Van egy egészséges fiam is. Tudom a különbséget. Tudom a nehézséget, ami egy donka gyermek nevelésével jár. Ennek ellenére azt mondom, hogy büszke vagyok rá. És soha, soha nem mondanék le róla.

Lady Jessica 2012.07.27. 20:43:32

@SzaboneNoemi: Szia Noémi, az országos Down-levelező listát ismered? Elég sokan vagyunk, sokat tudunk segíteni egymásnak. Nekem a három gyerekem közül a legkisebb danka. Születése után derült ki róla, és bár nem könnyű vele az élet, ettől még nem adnám semmiért sem. (hm, nem klasszikus viselkedésű a fiam, konok mint az öszvér, mégis mindenhol elfogadják. ez is az élet nagy rejtélyei közé tartozik :-) )

hestia 2012.07.27. 23:13:52

Hmm,egyszerűen nem bírom ki,hogy ne szóljak hozzá.Elevenemből többet adok annak az embernek, azoknak az embereknek a szavára, akiknek van igazi tapasztalatuk a Down-szindrómás gyermekekkel kapcsolatban.Egy internet-fotel műveltség ezzel nem perlekedhet...szerintem.
Kőmaterialista, de embertelen,lélektelen társadalmunkban igen, ezeket a gyerekeket el kell dugni??? Érdekes. Dugjuk el a Teremtő ajándékát,áldását, dobjuk el,hogy megtanuljunk végre IGAZÁN valakitől szeretni.Öljünk könnyedén,dobjuk ki a gyereket, vágóhídra állatok százezreit,rakjuk oda a szemetet,ahol nem látjuk,így van szemellenzés maximális szint.
Ezek az emberek angyalok, s így "józan" ember egész életében nem,vagy csak nagyon ritkán szeretett bárkit is, ahogy ők tudnak.Határozzuk meg, igen vágjuk ki a méhünkből, ésszel majd mi irányítjuk józan életünket, s ellenkezünk a természetessel,igen így helyes az élet.-,- Hát elnézést, de fordult egyet a gyomrom egyes kommentektől itt. Ami nehéz, amivel küzdeni kell, ami nem az ölünkbe hullik, az már rossz?Amiért áldozatot kell hoznunk,az már eldugandó,ronda, szégyellnivaló?Hát kedves newtehén, kommented tényleg egyszerű,mint a fék, de van egy olyan érzésem,hogy az egész életed egy nagy FÉK lehet, ha mindenről így gondolkozol.Mutogatunk az egész világra,hogy milyen szeretettelen,szar, s közben itt is kijön hogy valójában mi van a kulisszák mögött...mi magunk is szeretettelenek vagyunk.
Le a kalappal azok előtt,akik elfogadták a Teremtőnek ezt az áldását, mert olyan mesteretek van, aki megtanít titeket a valódi, gyönyörű, szeretetteli életre!
A reklámról viszont az a véleményem, hogy azért benne van a pénzéhség, hiszen jó kövérre dagadt már e világunk istene, a pénz. Hogy kielégítsük,vessünk csak elé mindent, minden eszközt vessünk be,hogy még több legyen belőle!De ez a tíz százalék is több,mint a SEMMI!:))
Szeretet és áldás mindenkire!Véleményem muszáj volt, akinek nem inge ne vegye magára!Akinek inge,meg ne a bántást lássa benne, hanem gondolkozzon el rajta...

Norbi6 2012.07.28. 07:20:57

"Az Úr megteremtette a Földet, a hetedik napon megpihent, de egyszer csak rájött, hogy hiányzik a Földről a szeretet. Intett az angyalainak, és a nyolcadik napon lementek a földre, na, ők voltak a Down-szindrómások"

Norbi6 2012.07.28. 07:30:18

Kedves barátom newtehen!

Elösször nagyon csúnyát és sértőt akartam írni, aztán vettem egy mély levegőt és rájöttem nem alacsonyodok le a szintedre.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Danka anyja 2012.07.28. 12:59:04

Amikor a jövőre gondolok, és közben ilyen negatív véleményeket olvasok, mindig hálás vagyok, hogy van egy gyönyörű életképes szeretetképes kislányom, aki ha magától betegebbet fog látni, akkor is szeretettel fog oda fordulni. Undorító, hogy a mai világban miközben mi azért küzdünk, hogy a megszületett beteg gyermekek, munkát vállalhassanak, és ne legyenek az ország nyakán halálukig, vannak egészségesnek titulált agyalágyultak, akik szerint eldugnunk kellene őket pedig a mi drága gyermekeink, hajolnak majd le, az általuk felrúgott idős nénikhez.
Őket erre tanítani sem kell majd, mert ez náluk alap.
Newtehén drága -téged pedig sajnállak, mert valamit biztos nem kaptál meg a szerető családodtól, ez a reakció nem a te hibád de utólag azért kijavíthatod.
Talán keress egy dankát, megtanít önzetlen szeretetre.

titokmacsek 2012.07.28. 19:22:42

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): tényleg egyszerű vagy, mint egy faék. nem vagyok benne biztos, hogy ugyanahhoz a fajhoz tartozunk, mint te. Tudod, az ember nevűhöz.

H. Krisztina 2012.12.28. 23:49:06

Csak egy nyelvészeti megjegyzés: annak, hogy "szindrómás" baba nincs értelme. Milyen szindrómás?
süti beállítások módosítása