Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2012. május 23.

 

 

A természetes smink, 2. rész

 

Múlt héten az alapozókra és a könnyed, átlátszó púderekre fektettük a hangsúlyt, most azonban eláruljuk, mi van mindezek előtt: a nulladik lépés. Minden azon múlik, hogy előkészítsük a terepet. Amikor házat építünk, a gazt kiszedjük, elsimítjuk a területet és csak ezután jöhetnek a téglák. Ugyanígy járunk el a sminkelés folyamatában is: gondoskodunk a tiszta, ápolt arcbőrünkről (elsősorban kellő mennyiségű vizet fogyasztunk, nem nyomkodunk a tükör előtt és minden nap hidratáljuk a bőrünket), a smink felvitele előtt tonikkal megtisztítjuk a szennyeződésektől, úgymond kipucoljuk a pórusainkat. Az éjszakai regenerálódás alatt felhalmozódott szennyeződést is el kell távolítanunk, nem dolgozhatjuk a reggeli "mékápunkat" kezeletlen bőrre.

Ha mindezzel megvagyunk, ne rögtön az alapozó után nyúljunk! Vannak ugyanis az előkészítő termékek, amelyek alkalmazásával a púder használata elkerülhető. Ha belegondolsz, az élet minden területén fontosabb a megelőzés, mint az utólagos „pacsmagolás”. Én is ennek a híve vagyok, persze a sminkelés folyamatában is! Előkészített bőrön, akkor is, ha pattanásos, vagy zsírosodásra hajlamos, sokkal szebben mutat az alapozó és kevesebb is elég lehet a kívánt eredmény eléréséhez. Hogy miért jók még ezek a termékek? A bőr egyenetlenségeit kisimítják, ragyogóbbá teszik arcodat, csökkentik a pirosodást, a felesleges olajat felitatják, valamint mélyebben is hatnak: nyugtatnak, ápolnak, kisimítanak. Tartalmaznak ápoló vitaminokat, hidratáló összetevőket. Van 50 faktoros fényvédővel ellátott előkészítő termék is, ez nyárra a legideálisabb. Ezek mellett a legfontosabb tulajdonsága, hogy biztosítja az alapozó megfelelő fekvését, a könnyebb és szebb felvitelét. Egy szóval, így lesz makulátlan a bőröd. Hidratáló fölé akkor használd, ha az nagyon könnyű állagú. Egyébként, önmagában is működik, nyáron elég rá egy laza hintés az ásványi púderedből.

Kedvenceink: MAC Prep+Prime Skin, MAC Prep+Prime Face Protect Spf50, Loréal Paris Studio Secrets.

Nesze!Detti

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr84532572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása