Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2012. május 15.

 

 

 

Le a maszkkal, éljen a természetes! 

Túl vagyunk már az időkön, amikor a smink a maszkot juttatta eszünkbe. Már tudjuk, hogy a színházi alapozó a színészek neszeszerébe való, sőt, a klasszikus mattító púdereket is hagyjuk meg nekik. A kozmetikai cégek azon dolgoznak, hogy egyre kifinomultabb termékeket kapjunk. A jó fedés nem a vastag réteget jelenti: egy könnyed textúrájú alapozó, tele pigmenttel a legjobb választás. A pigment a festékek színét adó alkotórész, tehát ettől kapja a színét az alapozó (és persze a többi sminktermék is). Az apró foltokat, egyenetlenségeket elég ezzel javítani az arcon, csak a piros pattikra használj sűrűbb korrektort. Direkt nem a „bőrhiba” szót használom, hiszen hiba nincs, egyszerűen úgy van. Én nagyon szeretem a nőkön a szeplőket, még a májfoltot sem feltétlen takarom el, ha a vendég is beleegyezik. Fogadjuk el, amit kaptunk, ahogyan magunkat alkottuk!

 

 

Na de vissza az alapozókhoz… tehát ott dől el sminkünk természetessége, hogy az alapozónk mennyire látható, leginkább láthatatlan. Ezért fontos szem előtt tartani, hogy az arcbőrünkhöz megfelelő színűt válasszunk, de nem elég csak az arcbőr színét nézni! Figyeld dekoltázsod színét is, sokszor az arc világosabb, mint a test többi része. A lényeg, hogy egységes színt kapj az alapozás végére.

 

 

Az alapozódtól függően használhatsz púdert is. Ha zsírosodásra hajlamos a bőröd, akkor a T-vonalba (homlok-orr-áll) rakj belőle, valamint az orca belső részére is, az orr mellé – itt általában nagyobbak a pórusok, hamarabb kifénylik a bőr. Válassz egy könnyed, mattító púdert. Lehet, hogy a tégelyben fehér a púder, de ettől ne ijedj meg, ettől még nem fog kifehéríteni. A hangsúly itt is az áttetszőségen van, ne rakjon réteget az arcodra, csak itassa fel a felesleges bőrzsírt. A manapság már népszerű ásványi púderek az alapozók hatásával megegyeznek, önmagukban is használhatóak és elegendő fedést biztosítanak, használatuk mellett a púder persze elhagyható. Tehát, ha az alapozót nagy gonddal választod ki, és figyelsz az előzőekben leírtak „betartására”, akkor a sminked lehet bármilyen erős, színes, füstös, metál, neon… nem fogsz idegennek tűnni.

Nesze!Detti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr404513079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása