Nesze!szer

Szerelemből bőrápolás

2012. május 01.

 

 

 

John Sharp Douglas 1820-ban hosszú utazásra indult egy skót háromárbócos fedélzetén, ezzel megváltoztatva nemcsak a saját, hanem nők egész generációinak életét. A hölgyeket a minden férfi- képzeletet felülmúló, tökéletes szépség eléréséhez és megtartásához kívánta hozzásegíteni, küldetése e cél elérése volt. Hamburgba érkezvén találkozott egy gyönyörő nővel. Csodálatos szerelem szövődött köztük - s ezzel örök szerelmet fogadott a szépségnek is. Életét innentől kezdve az illatok, a szépség és a testápolás tudományának szentelte. A virágok, gyümölcsök, fűszerek és az északi sós levegő - megannyi káprázatos illat - Douglas minden vágya volt elmerülni ezekben az illatokban és megőrizni őket. Így történt, hogy szappan- és parfümgyárat alapított a hamburgi Speicherstadt negyedben, s ezzel lerakta egy későbbi szépségbirodalom alapköveit.

 

 

1820-at írunk, amikor a hamburgi kikötőbe érkezvén John Sharp Douglas először pillantotta meg a várost, mely hamarosan új otthonává vált. A Glasgow-ból származó skót szappangyáros szíve teli volt várakozással és reménnyel. Douglas azonnal megragadta a lehetőséget, és 1821. január 5- én megalapította szappangyárát Kehrwieder szigetén, mely egy sűrűn lakott iparnegyed az Elbavfolyón. Ebben az időben, amikor a szabadalom fogalma még ismeretlen volt, Douglas számos újítást ajándékozott a világnak, többek közt a híres, díjnyertes kókuszvajas szódaszappant, mely akkoriban óriási sikert jelentett. John Sharp Douglas először állított elő illatos szappant megfizethető áron.

 

Egy egyszerű terméknél azonban jóval többet adott ezzel a világnak: az illatos szappan egy igazi kincs volt, egy meghívás az érzékek és a szépség felfedezésének és felszabadításának káprázatos ünnepélyére. Az ipar díjak özönével ismerte el Douglas eredményeit és úttörő szellemiségét. Rengetegen próbálták meg utánozni termékeit, és megfejteni új, fantasztikus szappanjainak titkát. Illatszereivel, pl. a mennyei kínai szappanjával felébresztette és azonnal el is oltotta az újdonságra szomjazó embereinek vágyát. Vásárlók tömegét lelkesítették újabb és újabb kreációi: szappanok, parfümök, egzotikus gyümölcsök és növények esszenciái. Így váltak eggyé bőrápolási termékei az új luxus fogalmával.

 

 

Az illatszerek mellett J.S. Douglas hamarosan bőráruval, utazási felszerelésekkel is foglalkozni kezdett, s kiegészítendő a gyár bevételeit, egyre több üzletet nyitott. A cég gyorsan növekedett, s a Douglas név hamarosan Hamburg határain kívül is ismertté vált. John Sharp Douglas tudását és tapasztalatait átadta fiainak, Thomasnak és Alexandernek is, akik szintén a szépségiparnak szentelték életüket. Édesapjuk álmait és csodálatos elképzeléseit tiszteletben tartva új célokat tűztek ki, és értek el. Édesapjuk halála után a vállalat J.S. Douglas Söhne (J.S.Douglas fiai) néven működött tovább. Thomas tíz évet töltött a szappangyártás tudományának tanulmányozásával Európában, Alexander pedig az üzlet kereskedelmi részéért volt felelős – ezzel tökéletesen megalapozták az apai örökség sikeres folytatását. Az 1851-es Világkiállításon nemzetközi hírnévre tettek szert, ahol egyiptomi pipereszappanjukkal sikerük messze visszhangzott.

A mese folytatását a Douglas üzletekben találjátok meg, testápolók, kézkrémek és csodás illatok formájában. A régi, jó dolgokban bízhat az ember - és persze a német precizitásban is, még a szépségápolás területe sem kivétel ám!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1004469306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása