Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2012. április 24.

 

 

Sárgát a szemre?

 

Hát persze! Ne ijedj meg, nem csak a napsárga van, bár mi pont arra gondoltunk… Amiből választhatsz: okkersárga, citromsárga, aranysárga, narancssárga, vajsárga, rikító vagy lágy sárga, és még sorolhatnánk. Amikor egy élénk színt festesz a szemhéjadra, körülötte semleges színeket használj, így nem lesz közönséges a hatás. Amit semmiképpen ne tegyél: a pillatőtől végig a szemöldöködig, és ezt semmilyen színnel ne alkalmazd.

Sárgát használhatsz a belső szemzugba, tekinteted ragyogását fokozandó. Ide a pasztell színeket képzeljük el a legszívesebben, de a hétvégi ereszdelahajam bulikhoz citromsárgát is raknánk, finom állagú, enyhén fényes porral. A szemöldök alá a tekinteted nyitása céljából ugyancsak a pasztell árnyalatokat javasoljuk. Ez a terület mindenképpen maradjon matt, vagy matthoz közeli - csak semmi gyöngyházfény vagy durva ragyogás, na ez közönséges lenne!

 

Mozgó szemhéjad egészére is rakj nyugodtan sárgát. Vadulj be és húzz hozzá sötétkék tusvonalat, persze maradhatsz a klasszikus feketénél is. Ezt leginkább citromsárgával tudjuk elképzelni. Ha te nem tudod elképzelni, látogass meg egy smink szaküzletet, és kérd meg a képzett eladókat, hogy mutassák ezt meg neked!

Szemedet még a következő technikával nyithatod: a külső szemzugtól, az alsó pillasorod íve mentén, a halántékod irányába egy vékony (1-2 mm) sávban húzz egy ecsetvonásnyi színt. A keleties sminkekben gyakran megfigyelhető ez a technika, ugyanis igézővé, titokzatossá is tesz. Sárgát használhatsz más színekkel keverve, nem csak önmagában. A kéknek jó barátja, tudod, zöld lesz belőle. Satírozz a kék ceruzádra sárga, vagy aranyló szemhéjfestéket, ezzel máris megalkottad a saját zöldedet. A bronz színeket is támogatja, a szürke egyhangúsága pedig izgalmassá válik általa. Natúr sminkekhez az okker és a narancssárga tuti befutó.

Vigyázz azonban, nehogy nyusziszemet fess magadnak, a narancssárgát csak leheletnyi mennyiségben használd.

Nesze!Detti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr354471237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása