Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2012. április 22.

 

 

 

A meditációra sokan úgy gondolnak, mintha legalább is Dalai Lámának kéne lenni hozzá. „Minden nap leülni, és vizualizálni, ahogy egy lótusz virágban megszületik Buddha? Köszi, de vannak fontosabb dolgaim is.” Pedig meditálni nem csak törökülésben, lehet, és legfőképpen nem kell sem buddhistának, sem hindunak, de vallásosnak lenni sem ahhoz, hogy egy-egy ilyen lelki edzés után könnyebbnek érezzük magunkat. Meditálhatsz fogmosás közben, virágöntözés közben, sőt, akár mosogatás közben is, a lényeg pedig nem az, hogy milyen mantrát vagy imát mormolsz, és miféle Istenhez beszélsz, hanem hogy arra kérd az Univerzumot, képes legyél eligazodni a jeleken a nap folyamán. Minden áldott nap számtalan kis jel érkezik hozzánk, egy a rutinunkból kizökkentő telefonhívás, egy pénzt kolduló hajléktalan, vagy egy az utunkat keresztező kóbor kutya formájában, de az állandó őrült rohanás közepette esélyt sem adunk magunknak arra, hogy megtanuljuk megérteni a jeleket. Ez azért van, mert úgy el vagyunk foglalva a saját boldogságunk hajszolásával, és azzal, hogy lehetőleg mindent megkapjunk, amire az aktuális pillanatban vágyunk, hogy ezzel a követelőző-önző mentalitással szinte ellökjük magunktól a beteljesülést.

 

Az én reggeli meditációm roppant egyszerű, alapja pedig a kabbalisták többezeréves mantrája, az Ana Be’Koach meditáció, melynek lényege, hogy hét erős alap-pillért épít fel a lelkünknek. Meditálok a feltétlen szereteten, a kétségek elűzésén, a spirituális és fizikai halál legyőzésén, azon, hogy a legnehezebb időszakokban sem feledkezhetek meg arról, hogy létezik kollektív tudat és megvilágosodás, és azon, hogy az élet körforgásában mindenki egyenlő, hiszen mind egyek vagyunk. Meditálok, hogy a valódi, önzetlen igazságot mások is megértsék, és végül mindezt felajánlom a világ újjászületéséért. Ez után elképzelem, hogy egy hófehér, tiszta fény minden rossztól megtisztít. Kizavarja a fejemből a rossz gondolatokat, a szememből, fülemből és orromból a kellemetlen élményeket, amiket láttam, hallottam vagy éreztem. A számból rosszinulatú szavakat, a karjaidból mindazt a rosszat, amit kaptam, vagy adtam. A felsőtestemből az egészségtelen ételek és a város füstjének hatását, a lábaimból az összes rossz energiájú hely emlékét, ahol jártam velük, a medencémben pedig megtisztítom a szexuális energiákat: önző, kapni vágyó akarásból az igazi, önzetlen, adni vágyó szeretet motorjává változtatva azt. Végül a talpamból űzöm ki az összes „lelki koszt”, amit összeszedtem utam során. Kész is vagy: instant újászületés, néhány perc alatt. A kabbalisták Tikkun HaNefesh- nek nevezik ezt a meditációt, ami azt jelenti: „a lélek megjavítása”.

 

Szkeptikus vagy? Nem érted, mi köze lehetne a kozmosz energiáinak ahhoz, hogy megtalálod –e a tökéletes ruhát a barátnőd lagzijára, sikerül –e a csokoládéfelfújt, vagy visszahív –e a cuki srác, akivel múlt héten szemeztél a kedvenc kávézódban? Semmi gond... egyszerűen csak próbáld ki, azzal nem veszítesz semmit. Meditálj néhány percet három napon át, és figyeld meg, mi történik. Hamar rájössz majd, hogy haa körötted történő eseményeket nem is tudod kontrolállni, az, hogyhogyan reagálsz rájuk, száz százalékban a te döntésed. Ha pedig ameditációak köszönhetően nyugodtabb vagy, és megérted, hogy drámával, hisztivel, vagy depresszióval nem hozod magad közelebb a megoldáshoz, ehhelyett pedig azt mondod: „Legyen úgy, ahogy lennie kell.”, azonnal VIP jegyet váltottál magadnak a minden helyzettel elégedett emberek titkos klubjába. Ez pedig az a hely, ahol a legvadabb, legszínesebb álmok is valóra válnak, anélkül, hogy futnod kellene utánuk.

 

Csodás hetet mindenkinek!

(Újabb napi vagy heti útravalókért Kristóftól katt IDE)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr674466499

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szkeptikus vagy? 2012.04.23. 10:45:01

Hamar rájössz majd, hogy ha a körötted történő eseményeket nem is tudod kontrollálni, az, hogy hogyan reagálsz rájuk, száz százalékban a te döntésed.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.04.23. 11:13:47

Mért kell erőltetni ezt az égett arcú, agyhalott celebet?!

beautyka 2012.04.23. 11:48:51

@szájhúzó kutya:
Elég sokan kedvelik. Kinek a papné, kinek Kristóf írásai... Szép napot neked!
süti beállítások módosítása