Oké, senki előtt nem titok, hogy imádunk ünnepelni. Szeretjük a meghitt, a baráti, a kisebb és nagyobb összejöveteleket, persze, csak a tartalmasakat. Na, most lesz egy ilyen. Húsvétra hangolós boros party! Szépen mutatjuk is nektek a hivatalos leírást a programról. Mindez a Váci utcában lesz, a Vinorium Borházban. Együnk és igyunk jót, nézzük meg, mit is tartogat a jövőt, kapcsolódjunk ki együtt, mielőtt még megérkezik a tojás és a nyúl páros!
Húsvéti buké - Üde illatok, ízek, fűszerek a Vinoriumban!
Hangolódjunk Húsvétra: friss, illatos borokkal - köztük a Bouquet, Borházunk új büszkeségének "ősbemutatójával", mely igazán izgalmas bolgár szőlőfajtából, egy világhíres és egy őshonos szőlő-szülő keresztezéséből született: a Pinot Noir és a Mavrud frigyének gyümölcse! Benne szó szerint is megtestesül minden, mely erre az estére, a kóstolandó gyümölcsös, ám gazdag fűszerű-testű nedűkre és a melléjük tálalt finomságokra, a hangulatra és a tavaszelő ünnepére, kultúrájára jellemző.
Magyar és Délkelet-európai boraink, párlataink olyan izgalmas, már-már mámorítóan egzotikusan csengő nevekkel - igazi, bennszülött szőlőkkel - büszkélkedhetnek, mint: Rebula, Mavrud, Bouquet, Rkatsiteli, Mtsvani és tsai. Őket kóstoljuk - és még sok meglepetést!
Körítésként pedig frissen sütött, zöld-fűszeres és aszalt-zöldséges, -gyümölcsös kenyerek, kalácsok kerülnek ki a húsvéti asztalra a szomszédos Paul's Bistro elsőrangú malmából és sütőjéből - no meg elsőrangú séfjétől -, a hagyományos étkek mellett. Lesz medvehagymás kenyér, sárgarépás kalács, sonkatál a vaddisznótól a háziig, személyre szabott-sütött zsemlék, nyúl rilett! Többek között! Mindez innen:
http://www.facebook.com/paulsbistro
De a lelkünk sem marad szárazon: Húsvéti népszokásokról, mendemondákról mesélünk közben, játszunk és jóslunk is! Megmutatjuk, mi a férjváró, -választó (hm, és a lányjósló?), jövendőmondó, rossz-szelleműző ősi "praktika", és egyáltalán, az újjászületés, lelki-testi felfrissülés záloga. Személyre szabott spirituális üzenetek... a fűben keresgélés helyett ünnepi kenyerünkbe rejtve-sütve, egy meghitt, ódon borospincében, a Belvárosban!
Szeretettel várunk minden testi-lelki fröccsre - és színtiszta borokra, töményekre, húsvéti elő-hangulatra, ünnepi meghittségre vágyó vendéget a
Vinorium Borház húsvéti borestjére! 6 tétel illatos-fűszeres bor - sok újdonság! -, meglepetés bukéjú párlatok, különleges fűszerezésű ételek - mellette sok mese, móka, játék. Mindez 5 900 / fő áron, előzetes regisztrációval foglalható, a
bianca.ivanyi@vinorium.hu címen (max 25 fő).
Előzetes játékunk is elindult - Húsvéti kulináris-kulturális kalandra fel!