Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2012. március 23.

 

 

 

Vissza a szépséghez!

 

…üzeni a MAC tavaszi-nyári sminktrendje. Az előző szezon keménységét már rég elfeledtük, újra a nőiesség kifejezése kerül előtérbe. Nem öntörvényű feministaként szaladgálunk, hanem lágy, érzéki módon libbenünk a nagyváros utcáin. Félre a törtetéssel, inkább fogadjuk, ami utunkba jön!

Kezdjük a bőrrel, hiszen mindennek az alapja a makulátlan bőrfelszín, illetve a makulátlan alapozás. A vastagon fedő alapozók és púder rétegek már rég a múlté, szezonról szezonra finomodik a technika, ezzel pedig vékonyodik az alapozás, és bőrünk mégis egyre tökéletesebb külsőt kap. A legfontosabb a hidratáltság, ettől lesz puha és ruganyos az arcbőr. Miután kellően masszíroztuk és feltöltöttük arcunkat, jöhetnek a gloss termékek és highlightok. Ezek a nedvességtől csillogó hatást adják, mintha most jönnénk a szaunából, vagy egy szigetkörről. Leszámítva a kipirosodást, ugyanis a kellően pigmentált korrektorok elfednek bárminemű hibát. Akár egy sötétebb korrektor is lehet a csontosítód, vagy egy világosabb korrektor a highlightered, a lényeg, hogy észrevehetetlen árnyalatokkal dolgozz.

 

 

A bőr mellett elsősorban a szemöldököt hangsúlyozza, persze a szemfestés sem marad el. Nem satíroz, inkább lineáris vonalakban és ívekben lát. Akinek ez a harmatos, csábító bőr a mániája, kövesse az ATH-ELITE trendet.

 

 

Aki gyengédebb oldalát kívánja megmutatni, most figyeljen. A NOUV-EAU nevű trend lágy árnyalatokkal dolgozik: hús-és pasztell színek, barack és eper árnyalatai. A kontúrok lágyan elmosódnak, a mozdulatok elnagyoltak, ám semmiképpen nemtörődöm vagy sietős. Figyelünk a részletekre, de nagy ecsetet használunk, így alkotunk laza, könnyed szépséget. Alapozónk a második bőrünk, fontos a visszafogottság. A szempillafestés el is tűnhet, annyira természetes irányba viszi a sminkelést. Helyette az ajkakat hangsúlyozza, vagy egészségesen csillogó nude színnel, vagy a vérvörös hozzád illő árnyalatával. Nagyon izgalmas, ahogy felborul a rend: a csinos, a tiszta és a csillogóan éles közötti egyensúlyt keresi ez a vonal.

 

Imádod a napfényt és egész nyáron a bronzistennő szerepébe bújsz? Akkor ez a trend neked szól: ORE-INSPIRED. Barnák, földszínek, réz, rozsda, terrakotta vagy barack színek segítenek a szem, az orca és az ajkak hangsúlyozásában. Matt és fényes-fémes textúrákkal egyaránt. Mit mondanak erről a MAC stílusdiktátorai? „A fémes szélű barna árnyalatok értéket és eleganciát jeleznek.” A fényvisszaverő hatásuknak köszönhetően hízelgővé teszik az arcot, gondolj csak bele, a mattok milyen távolságtartóak tudnak lenni. Használj a szemhéjadra selymesen csillogó aranyat, akár csillámokat is rakhatsz. Orcádat fényesítsd fényes karamell színnel, ajkadat színezd csillogó földszínnel. Az alapozóval itt is bánj könnyedén, a hangsúly a vonásokon van.

 

Az erőteljes irányt is megtalálod az idei szezonban is. Dinamikus, mégis letisztult, megintcsak az edzéstől friss bőrt emeli ki. Ütős színeket használ, de azok nem agresszívak vagy harsányak. Élénk árnyalatok, mégsem „diszkós”, és nem is kemény. A tavasz harapnivaló, tiszta színei ezek, mint a fűzöld vagy a hullámzó tenger kékje. Nem kell sokáig dolgozni a sminken, nem kell órákig satírozni és ultrapontos kontúrokat adni. Csak dobj fel egy rúzst, miután ujjaiddal megfésülted a hajadat és már mehetsz is utadra. Egyszerűen, könnyedén, engedjük magunkat szabadon. Szemöldöködet íveld áramvonalasra. Ez a NEO-N trend. Imádom, ahogy a MAC hangulatokkal, érzésekkel, helyzetekkel, jellemekkel írja körül a trendeket. Ne feledd, nincsenek aranyszabályok, nincs arany középút, a trendek átjárhatóak. Követni sem kell, ez nem szentírás. Az örök trend az, ami jól áll neked, és amiben jól érzed magadat. Ezek iránymutatások, egy új feltárása, egy másik nézőpont, nőiességünk egy másik, következő oldala. Olvasgasd, dőlj hátra, ízlelgesd… ismered a komfortzónádat?

 Nesze!Detti

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr824334596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása