Nesze!szer

Segíts, hogy segíthessenek!

2012. március 15.

 

 

 

Ez most nagyon nem szépséges post lesz, de időnként vannak ügyek, amelyek mellé szívesen odaállunk. A Hungary Ambulance mentőrobogóinak működése pontosan ilyen.

 

Van nékünk egy kedvenc mentősünk, aki nem a jó öreg Magenheim doktor, őt már kinőttük, hanem Siklósi Gábor a becsületes neve. Társával öt évvel ezelőtt saját motorjával mentette meg egy kislány életét, és azóta szívügye a mentőrobogó szolgálat életben tartása. Persze nem egy úri hóbortról van szó, nem azért használja a robogót életmentésre, mert jobban élvezi a száguldást két keréken, mint négyen.  A helyzet az, hogy a tavasztól őszig tartó időszakban sokkal hamarabb kiérnek egy-egy olyan esethez, ahol sokszor nincs is szükség mentőautóra. Gyorsabb, hiszen a dugóban is jól ellavíroznak, és költséghatékonyabb, amivel valamelyest az Országos Mentőszolgálat életét is megkönnyítik… ahol egyébként a mentőrobogósok főállásban dolgoznak, csak hogy ne unatkozzanak.

Gábor, aki a lelke az egésznek, minden évben valami új, kissé őrült, de annál kedvesebb pénzgyűjtő akcióval áll elő. Két éve például a New York-i tűzoltók mintájára naptárfotózást vállalt be. Tavaly az egyik nagy kereskedelmi rádió hallgatói dobták össze a működéshez szükséges pénz nagy részét, és ez a kampány idén is folytatódik.

 

 

 

A kissé bohókás életmentő azonban most egy újabb ötlettel állt elő: flashmob-ra hívta néhány mentős barátját, és egy táncos csapatot, amiből aztán videót készített. Gábor azt mondta nekünk, hogy persze sok hülyeséget ki tudna még találni, számos dologgal elő tudnának rukkolni, de a lényeg nem az, hogy magukat mutogassák, hanem hogy az életmentéshez szükséges eszközöket előteremtsék. Hát ilyenek a mai márciusi ifjak!...

Kérünk titeket, hogy ti is támogassátok meg a jó ügyet, ha tehetitek… ha máshogy nem, egy megosztással!

(képek: nlcafe, velvet)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr54317868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása