Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2012. március 14.

 

 

Mosd tisztára

 

…az ecseteidet. Te szoktad tisztítani a sminkeléshez használt eszközeidet? Ha eddig nem tetted, ideje rászoknod. Oké, hogy csak magadon használod, na de a bőrödön szunnyadó bacilusok az ecseten landolnak, majd a párás fürdőszobában ki tudja, mire vetemednek. Nem a fürdőben sminkelsz, hanem van egy saját bejáratú boudoárod? Nem baj, akkor is olvass tovább! A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás a gyógyszertárban, pár száz forintért kapható sebbenzin. Pillanatok alatt kiszedi a festéket az ecsetből, a por állagú szemhéjfestéket ugyanúgy, mint a rúzst, az alapozót, vagy a krémes pirosítót. Önts löttyintésnyit egy kis tálkába, mártsd bele az ecsetedet, de vigyázz, hogy csak a szőr érjen bele, az ecset nyele ne – ez azért fontos, mert a szálakat összetartó ragasztóra így vigyázhatsz a legjobban. Miután belemártottad, egy konyhai papírtörlőn, vagy zsebkendőn körkörös, vagy nyomkodó mozdulatokkal tisztítsd meg az ecsetedet. Csinálhatod úgy is, hogy a papírtörlőre öntesz egy keveset a benzinből, a következő mozdulattal: az üveg szájára rakod a kendőt, egy ujjaddal segítesz, nehogy kifolyjon, fejreállítod, majd vissza és máris benzines a törlőkendőd. Ez ugyanúgy ki fogja hozni az anyagot az ecsetedből, bár az előző technika gazdaságosabb. Praktikus megoldás ez, ha csak egy ecseted van, ám a sminkelés során több színt használsz, és a kék után belenyúlnál még az elefántcsontszínbe. Ez esetben mindenképp tisztítsd az ecsetedet, hiszen a világos port is beszínezed és a sminkedet is elronthatod.

 

 

Ha nem vagy ennyire precíz és lazábban kezeled ezeket, akkor hetente mosd az ecseteket langyos, samponos folyóvízben (ezt amúgy is érdemes elvégezni). Nyomj borsónyi sampont a tenyeredbe, a benedvesített ecsettel körkörös mozdulatokkal kezdd el felhabosítani azt, majd szálirányba, időnként a folyó víz alá tartva, préseld ki a színt az ecsetből. Nyomkodd ki a fölös vizet is, majd fektesd egy száraz törölközőre és hagyd száradni. Persze, a legoptimálisabb, ha mindezt este végzed, így reggel tiszta ecsetek várják, hogy segítsenek szépülni.

Azt azért tudnod kell, hogy a benzin nem fertőtlenít, erre használj alkoholt, ugyancsak a gyógyszertárból. Az alkohol kevésbé szedi ki a színt az ecsetből, ezért a tisztító művelet végén vagy mártsd alkoholba eszközeidet, vagy fújd be őket alkohollal – tedd az alkoholt egy spricnis flakonba, ezzel már könnyedén dolgozhatsz.

A sminküzletekben is kapható kifejezetten ecsettisztításra kifejlesztett folyadék. Nekem nem vált be, ugyanis az ápoló összetevője révén olajos érzete lesz az ecsetnek, valamint száradás után nagyon szétállnak a szálai. (Ne csak te tisztulj meg tavasszal, add meg az esélyt az ecseteknek is!)

 

Nesze! Detti

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr424315842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása