Nesze!szer

Csupa csoki

2012. március 10.

 

 


 
Szuper csokis receptre leltünk! Igaz, nem egy fogyókúrás édesség, de nem tudunk szó nélkül elmenni mellette. Legfeljebb kétszer annyit kardiózunk holnap... vagy háromszor. A reggeli bundáskenyér helyett mostantól csokoládés bundáskenyeret eszünk - így legalább tuti nem feledkezünk meg a nap első étkezéséről. (Francia piritós másképp...) A recept kb 4-6 főre elég. Szükségünk lesz 10 szelet toastkenyérre, valamint kell még:
 
1/4 csésze kakaópor
1/4 csésze forró víz
5 tojás
3/4 csésze tejszín
1 csésze tej
1/4 csésze cukor
1 pici vanília, vagy vaníliás cukor
1/2 tk só
1 ek vaj
1 tábla apróra vágott étcsokoládé.
 
Egy kis tálkában habverővel keverjük össze a kakaóport a forró vízzel. Egy mély tányérban pedig a tojásokat, a tejszínt, a tejet, a cukrot, a vaníliát és a sót. Majd adjuk hozzá a csokis turmixot. Egy evőkanál vajat olvasszunk meg egy nagy serpenyőben. A kenyérszeleteket úsztassuk meg az elkészített kakaós öntetben és tegyük bele a serpenyőbe, ahol oldalanként 3-3 percet süssük. A titok, hogy ne max lángon tegyük ezt- elég a közepes fokozat! Amint készen van, vegyük ki és szórjuk meg a tetejét a csoki darabkákkal és tegyünk rá még egy szelet csokis bundás kenyeret. Meg még egyet, ha szeretnénk. Az édesszájúak a csokitorony tetejét még megszórhatják csokoládé darabkákkal, de ízesíthetjük gyümölccsel is. (Update kenyérből is kiválóan elkészíthető ám, így nem lesz olyan bűnös...!) Bon appetit!
Nesze!Dia
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr394299883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása