Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2012. február 13.

 

 

 

Szaggasd le a láncaidat!

 

Szuper hírem van számodra: nem kell ahhoz egy életen át egy barlangban meditálnunk, vagy hatalmas buddha-szobrokkal telerakni az otthonunkat, hogy a spiritualitás segítse a mindennapjainkat. Biztosan tudod, hogy a testünk jelentős részét víz alkotja, azt pedig még a legszkeptikusabb realisták is elfogadják, hogy a hold járása hatással van a vízre: hiszed vagy sem, benned is váltja egymást az apály és a dagály.

A bolygók helyzete éppen ilyen fontos üzeneteket hordoz: ha a kedvenc hetilapod néhány mondatos horoszkópja nem is feltétlenül szentírás, az asztrológia bizony sokkal több, mint unatkozó csajszik new age mániája. Sir Isaac Newtontól Tolsztojon át – megérkezve a mába - Madonnáig számtalan olyan sikeres gondolkodó, művész akadt, akik minden egyes hetüket úgy tervezték meg, hogy előszőr részletesen tanulmányozták az adott hét energiáit. A különféle spirituális ösvények egyetértenek abban, hogy a bibliai történetek nem egy történelemkönyv, és nem is egy dogmákat felsoroló szabálykönyv egyes pontjai. Ha láttad a DaVinci Kódot, te is tudod, hogy ezekben a sztorikban számtalan rejtett üzenet van, amelyekre rátalálva ráhangolódhatunk az Univerzum rezgéseire, és ahelyett, hogy harcolnánk a hét energiáival, megtanulhatjuk használni azokat. Az e heti szakasz a Jitró, amely nem éppen habostorta... de ki akar édességet enni egész héten, nem igaz? Nem kell, hogy vakon elhidd azt, amit leírok neked, de ha nyitott szívvel és érdeklődéssel közelítesz egy helyzethez, egészen biztosan tanulsz valamit magadról. És mivel én magam sem vagyok sem guru, sem pedig tudós, sarlatán pedig végkép nem, veled együtt figyelem majd magamom, bejött –e az energia-előrejelzés. Vágjunk is bele!

 

Készülj fel rá, hogy ezen a héten nem lesz hiány a hideg zuhanyból: legyen szó a munkahelyedről, vagy a párkapcsolatodról, vagy akár a kedvenc pár cipőd nyomtalan eltűnéséről és az okostelefonod megmagyarázhatatlan lefagyásairól, az Univerzum alaposan próbára teszi majd a türelmedet.  Ez talán elsőre rossz hírnek hangzik, de hidd el: mindez azért történik veled, hogy nap mint nap bebizonyíthasd magadnak, hogy van erőd és energiád megfelelően reagálni ezekben a bosszantó helyzetekben. A karma törvénye szerint minden, ami velünk történik egyfajta velünk született „csomag” része. A terhet akkor tehetjük le, és akkor élhetünk boldog és kiteljesedett életet, ha a csomag minden egyes előkerülő súlyát felelősségteljesen cipeljük, és egy adott helyzetben megbirkózunk vele, nem pedig hisztérikusan próbáljuk elhajítani magunktól. Ezen a héten minden problémát fogadj mosolyogva, bízva abban, hogy a saját fejlődésed érdekében „kaptad” az égtől.

A hét egyik legdominánsabb bolygója a Szaturnusz, amelyet a felnőtté válás planétájának is neveznek. Változást hoz, nevel, erősebbé tesz, és ha nem vagy résen, könnyedén földhöz vág. Különösen kell figyelned arra, hogy ne akarj azonnali megoldásokat. Nem mondhatod azt a harmadik nehézség után, hogy „A francba már, eddig türelmes voltam, mint a birka, de mikor jön már be a Nesze!-jóslat, és találom meg az egyensúlyt?” Ezzel ugyanis újabb nehéz láncokat tekersz magad köré, ezek pedig egészen addig fojtogatnak majd, amíg nem fogadod el, hogy „megérdemled” őket, és ez a fájdalom megtanít valamire, aminek egész hátralévő életedben hasznát veszed.

Ha pedig már spíler vagy a saját nehézségeid leküzdésében, segíts másoknak is, hogy ráhangolódjanak a hét energiáira: ahelyett, hogy türelmetlenül oktatnád a depresszív, hisztis, vagy önpusztító barátokat és rokonokat, mutass nekik példát, fogd meg a kezüket, és bíztasd őket arra, hogy kapcsolódjanak a bennük is ott ragyogó isteni szikrához. Egy olyan erőforráshoz, amely a legkilátástalanabb helyzetben is segít megpillantani a fényt! Boldog hetet!

 

(Ha te is szeretnél napi, vagy heti pozitív inspiráló üzeneteket kapni:  www.steinerkristof.com)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr954097323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása