Nesze!szer

Legyen forró az a csoki!

2012. február 04.

 

 

Csodálatos a lakásból nézni a szépséges havazást. Jelenleg nálunk épp 45 fokos szögben esik. Így gondoltunk is egyet és forró csoki gyártásba kezdtünk. Ez az egyik kedvenc receptünk, egyszerű - és kedves közhellyel élve: nagyszerű. Mellé mondjuk egy Fábián Janka könyv, a Tűsarok vagy egy epizód nosztalgikus Dallas dukál és Clayton Farlow... 

Hozzávalók az alaphoz: fél liter tej (ne a soványat vedd!) és 100 gr 70 %-os étcsokoládé. Törd össze a csokit első körben. Melegítsd meg a tejet, majd szép lassan add hozzá a kis barna finomságokat. Kevergesd közben, nehogy baj legyen belőle! Ahogy felforrt, már húzd is le a tűzről. Ez volt az alap. Ha extrázni szeretnéd, estére kerülhet bele egy-két csepp rum is. Napközben fahéjat ajánlanánk fűszerezésként, esetleg pici narancs aromát, de jöhet egy kis lekvár is, nekünk ez is bevált. Ha van tejhabosítód, kicsit megdobhatod az állagát vele a végén és egy nagy gombóc tejszínhab is adja a jóságot bele. Ám akár a tej egy része helyett használhatsz tejszínt is. Hmmm... Fini! Te hogy készíted? 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr414064928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.02.04. 10:59:06

Ma pasi-buli lesz, így egyedül leszek itthon...azt hiszem, én ezzel a forrócsokival fogok ma bulizni, míg a "zuram" kirúg a hámból:) Köszi a receptet:)

beautyka 2012.02.04. 11:07:34

@szepszonja:
Egészségedre, jó hétvégét!
süti beállítások módosítása