Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2011. november 30.

 

 

Meddig tartható még az állapot, hogy nem tud az ember lánya normális vonalat húzni a szeme köré? Göcsörtös lesz, máskor pandamaci köszön vissza a tükörből, nem egyforma
vastagságú, nem egyforma hosszú, nem azonos ívű a két oldal kontúrja… soroljam? Itt az idő változtatni, ehhez először is olvasd el a heti Sminksulit.
A ceruzát ne hegyezd teljesen hegyesre, jobb, ha tompa a vége, így tuti nem sérted fel a szemed. Az önmagukat hegyező ceruzákkal játszani kell, hiszen van, amikor a hegyének az egyik oldala kopik, akkor kicsit forgass rajta és a hegyesebb végével tudsz pontos vonalat húzni. Támaszd le a kezed, ez is segíti a precizitást. Nem kell ehhez asztalnál sminkelned, ha a tükör előtt állsz, tartsd a kezed az álladon, vagy a másik kezeddel polcold alá. A szempillák is szolgálhatnak támasztékul, persze csak a tövük. Fektesd le a ceruzádat és a laposabb felével alkosd meg a kívánt kontúrt. Ezzel a technikával könnyebb lesz a szempillatőben maradnod. Arra mindenképp figyelj, hogy a pillatő és a ceruzavonal között ne maradjon meztelen a bőr, ne legyen „fehér csík” – a szemednél. Ez legtöbbször akkor történik meg, ha a szemhéjadat meghúzva kontúrozol. Ez, továbbá, azért is veszélyes, mert könnyen csinálhatsz magadnak egy apró, kósza mozdulattal szomorú, lelógó szemeket: a meghúzott szemhéj nem teszi lehetővé, hogy lásd a szemhéjad végét, így túlhúzod a kontúrt. Próbálj mostantól nyitott, vagy félig nyitott szemmel kontúrozni, és mindenképpen legyél fokozatos. A szélek vége felé haladva gyakran nézd meg, hol tartasz és igazítsd őket a kívánt hosszra, vastagságra, ívre.


Az ívek kialakításánál célszerű az alsó pillasort alapul venni. Az alsó sor képzeletbeli folytatásaként menjen a vonalad, ám ha ezt a szöget meredeknek érzed, lehet laposabb is. Ne aggódj, ne keseredj el, ha első alkalommal nem megy, a szimmetria érzéked lassanként ki fog alakulni. Valamint, kell viszonyítási pontokat találni, ezzel a saját dolgodat könnyíted meg. A sminkelés időnként olyan, mint a matek.
Beszéljünk még a satírozásról is! A ceruza elsatírozva jó alapot ad a szemhéjpúdernek. A ceruza zsírossága megköti a szemfesték por állagát, tehát beleragad abba. Nem azért mondjuk szájbarágósan, mert Téged degradálnánk ezzel, egyszerűen csak úgy gondoljuk, ha érted a folyamatokat, könnyebben fog mozogni a kezed. Ahogy múlt héten írtuk, a vízálló ceruzák felvitel után hamar száradnak, ekkor satírozásuk is nehézkessé válik. A vízálló ceruzák mellett szól a tartósság érve, én legtöbbször ilyet használok. Sminkelj két részletben: kontúrozd az egyik szemedet, majd dolgozd el a ceruzavonalat, és csak ezután menj át a másik szemedre, ahol persze elvégzed ugyanezt. Vízálló ceruzákkal tusvonalat is lehet húzni, kezdőknek ez egy jó tipp, mivel könnyen kivitelezhető. Most hegyezheted a ceruzádat, de legyen a kezed ügyében smink – vagy fülpiszka is, amivel az esetleges egyenetlenségeket pikk-pakk ki tudod igazítani. Sőt, egy ferde végű ecsettel a ceruzáról felvéve a színanyagot, ugyanúgy meghúzhatod a tusvonalat.
Gyakorlottabbak a mélyítő ívet is megadhatják ceruzával, ám itt nagyon apró mozdulatokkal
kell dolgozni és a ceruza vége mindenképpen legyen tompa. Ezután satírozhatsz, majd a
szokásos módon szemhéjporral árnyékolj. A sminked intenzívebb lesz, a tekinteted elmélyül.

Nesze!Detti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr493424231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása