Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2011. november 20.

 

 

Mitől jó egy szemceruza?

Nyakra-főre vásároljuk a sminkcuccokat, aktuális hangulatunknak megfelelően válogatjuk a
színeket, rózsaszín szájfényből van otthon öt árnyalat, fekete szemceruzából is legalább
három - és egyik sem az igazi… Ha már te is realizáltad, hogy neszeszered kevésbé
használható dolgokat rejt, itt az ideje tudatosan felépíteni annak tartalmát.
Szemceruzája mindenkinek van, még akkor is, ha nem használja. Keressük a megfelelőt,
tartósság, szín, állag szerint döntünk, vagy azért választjuk valamelyiket, mert a barátnőnknek is olyan van. Gyakori probléma még mindig, hogy a reggeli sminkelés után két órával már a szemünk alatt redőzik a fekete ceruza. Kezdjük is a legelején. Hagyjuk már a fekete szemceruzát, nem uncsi az évek óta használt felső pillatőben húzott fekete kontúr? Egyáltalán nem olyan kifejező, mint amilyennek hisszük, és ellenállhatatlan tekintetet sem ad. Pláne hétköznapokon! Kacérkodjunk csak bátran a barnával, kék és zöld mélyebb árnyalataival, igéző lilákkal! Ahhoz, hogy ezek mutassanak, és a délelőtti 10 órás meetingen ne úgy nézzünk ki, mint akinek bevertek, válasszatok vízálló fajtát. A vízálló ceruzák nem kemények, ezek is jól kenhetőek. Hamar száradnak, ezért ha satírozni szeretnéd, dolgozz gyorsan! Illetve száradás után nem satírozhatóak, ami előny abból a szempontból, hogy nem költözik a szemed alá. A jó minőségű vízálló ceruzát, ha egyszer felkented, az ott is marad. Nyolcórányi viselés után azonban már számítani lehet apró elmozdulásokra, ám ez is alkat, bőrtípus kérdése. (Babrálod-e a szemed, izzadékony vagy-e, netán könnyezel – mind befolyásolják kontúrod tartósságát.) Azt is tudnod kell, hogy könny áztatta bőrre valamiért nehezen tapad a szemceruza, elcsúszik rajta, illetve egyéb szemfesték is így viselkedik. Az okát sajnos nem tudom, a tapasztalat ezt mutatja.
A ceruza kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy mire szeretnéd használni. A belső
kontúrhoz mindenképpen puha ceruzát használj, nehogy felsértsd vele a szemedet. Kemény
ceruzával nem is találkoztam elég régóta, már a bennük található anyagok alapján alakul fajtájuk. Nyilván fontos, hogy a használat komfortos legyen, semmiképpen ne karcoljon. Csillámos ceruzát sem javaslok belső kontúrhoz, ugyanis az apró glitter darabok belemászhatnak szemedbe. Ritka alkalmakkor tehettek kivételt, de csak saját felelősségre.
Ha a puha ceruzák híve vagy, válassz egy eye kohlt (nézd meg az oldalát, mit írtak rá!). Ez a legkönnyebben satírozható, színe mély, tehát intenzitást ad a szemnek. Mivel zsírosabb fajta, bőröd zsírjával összeérve azok hamar elcsúsznak egymáson. Ezt megelőzheted, ha por állagú szemfestékkel fixálod a ceruzavonalat, még jobb, ha krémes bázissal dolgozol alá. Ha a ceruzát szereted elsatírozni, vagyis a szemfestésed alapját ez adja, akkor számodra a legjobb a puha. Ez egy régi technika, ma már inkább báziskrémekkel adunk alapot. Ha inkább kontúrozol, akkor maradj a vízálló fajtánál. Nem kell itt sem túlzásokba esni, kezdetben két cerka elég. Nem egyet mondok, mert feketét mindenki szeretne, egy másik pedig mindenképpen kell...
A technikáról jövő héten olvashattok.

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr473398720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása