Nesze!szer

Lehet, hogy ezért nem fogysz vagy nincs babád? Figyelj!

2011. október 03.

 

 

(Egy nagyon kedves barátnőnk írta le nektek a maga történetét. Lehet, hogy sokaknak segíthet. Köszönet az őszinteségéért!)

PCOS.... 4 betű, amit megfejtenem 14 évet vett igénybe. Egyszer volt, hol nem volt egy lány, aki a világ minden fogyókúráját kipróbálta, de csak nem fogyott. Eljárt edzeni, beszedte a fogyasztó tablettákat és egy egész bolgárkertészetet kievett, de látványos változás nem történt. Egyáltalán nem.
Persze ez a mese eddig elég szomorú, az én életem is az volt, hiszen sehogyan sem tudtam elfogadni, hogy mig másnak a saláta-hús-edzés kombó az egész életét megváltoztatja, én egy negyed kilót sem tudok fogyni tőle.
Természetesen kerestem az okot, amikor egy barátnőm felhivta a figyelmem a PCOS (policisztás ovárium szindróma) betegségre.  Vizsgálat vizsgálatot követett és kiderült, hogy nem az akaraterőmmel, hanem az inzulinommal van a baj. A rossz inzulin miatt ugyanis felborul a teljes hormonháztartás és ha egy évig gyűrném 5OO kalóriás diéta mellett Réka fitness DVD-it napi 4 órában, akkor sem tudnék lefogyni. Ezt a betegséget inzulin rezisztenciának nevezik és itt tudtok róla többet olvasni. Lehet, hogy kamaszként már menstruációs zavaraid voltak, és azóta sem múltak el. Avagy a hajad hullik és a bőröd zsírosodik. Lehet ez is ennek a jele, figyelj rá! A PCOS legfontosabb tulajdonsága, hogy meddőséget okoz, ám ha kezelik, akkor természetesen is megfoganhat a baba.

Nem szeretném hosszúra nyújtani a történetet, jelentem, úgy fogyok, mint egy kisangyal. Napi 3 gyógyszert kell szednem - ami ugye nem túl megerőltető -, fontos az edzés és a megfelelő étrend betartása. A mese vége az, hogy a kisgömböc elkezdett fogyni... és talán valaha meseszép királykisasszony lesz belőle és kisanyuka is...

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr553273561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

genevieve 2011.10.04. 15:12:25

Hasonló cipőben járok én is. Pont most hívták fel a figyelmemet erre a lehetőségre, és a napokban fogok menni az I. Belklinikára inzulin rezisztencia mérésre.
süti beállítások módosítása