Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2011. szeptember 06.

 

Részlet-kérdés III.

Ezerszer hallottál már mindenről, mégsem működik úgy az ecset a kezedben, ahogy a
profiknak? Tedd hát le a szivacsos végű applikátort és szerezz be pár darab valódi ecsetet.
Irány az Ó utca, a MAC vagy a Douglas, kérd az eladók segítségét. Figyelj rá, hogy puha
szőrűek legyenek, nehogy felsértsék a szemhéjad vagy az arcbőröd. Legyen tömör és legyen ún. fluffy ecseted is, utóbbival készítheted a szebbnél szebb satírokat. Például, a MAC 217 kötelező darab minden neszeszerben! Mi már írtunk erről nektek, lapozzatok vissza a biztos tudásért. A pirosítót is ecsettel a legjobb felvinni, még akkor is, ha krémes állagút használsz. Egyenletesen tudod a bőrbe dolgozni, nem fog csíkozódni, és nem lesz foltos a végeredmény. Ha technikás csaj vagy, ujjbegyeddel is ugyanolyan mestermű alkotására lehetsz képes, ez mindenképp gyakorlást igényel. Dolgozz enyhe ütögető mozdulatokkal, ne húzd az arcbőrön a krémes pírt, inkább építsd fel. A krémes pírral maradj az arccsontodon,ez az árnyékolásra nem alkalmas. A krémes pírral tudod a legtermészetesebb hatást elérni, csak arra kell figyelned, hogy a nap folyamán ne babráld az arcod. Bár kicsit beissza majd a bőröd, könnyen lejön. Fixálhatod egy laza mozdulattal felvitt átlátszó púderrel, ekkortovább fog tartani. Ezzel matt lesz, hatásában pedig, mint akit megcsípett a dér. A krémes pír ajakszínezőként is használható, gyors és praktikus megoldás. Leginkább kézzel vidd fel, egy rétegben, tényleg csak színezz vele.

A por állagú pirosítók nagyobb szabadságot adnak, mind a megjelenésben, mind a nap folyamán. Ha viszket az arcod, ne a körmöddel vakard, hanem finom mozdulatokkal érintsd az adott területet. Hiába, amint reggel feltetted a sminked, nyaktól felfelé tiltott zóna lesz, még saját magadnak is. A szupercsillogós pírokat hagyd meg estére vagy hétvégére, amikor jön a diszkó-láz. Ragyoghatsz hétköznap is, de maradj diszkrét. Nem azért, hogy ne vállald föl magad, csak szerintünk jó dolog az alkalmakat így is kifejezni. Valamint, sajnos közönségesnek is tűnhet a 4-6 villamoson zötyögő arcfényben úszó… maca. Bocs, lányok!
Akinek az arccsontja nem látszik, alkalmazza az árnyékolás-technikát és arccsontja élére rakjon egy réteg highlightert. Ha ez nincs, próbáld ki a bőrszínű alapszínedet erre a célra, tudod, amelyiket a belső szemzugodba használod. A szín visszaköszönése pedig egységesíteni fogja a sminkedet. A bronzosítódból tehetsz a szemhéjadra is, leginkább a mélyítő ívbe, így bemelegítheted a tekintetedet is. Jó megoldás ez akkor is, ha nincs nálad más, de mégis fel szeretnéd dobni a sminkedet. Szemöldököd szálait mindig fésüld ki. Kifejezetten erre a célra kapsz szempillakefe végű applikátort, ezzel az összeragadt pillákat is könnyedén kifésülheted. Ha nincs kedved erre költeni, egy már elhasznált szempillafesték keféjét mosd tisztára, és amint megszáradt, tudsz is vele dolgozni. Átlátszó szemöldökzselével, stick alakú waxszal formára igazíthatod szemöldöködet, ha ez nincs a tarsolyodban, hajlakk, hajhab, vagy hajzselé ugyanúgy megteszi és persze a kis kefe végű applikátorod. Persze, csak alkalmankénti használatra ajánljuk ezt a
módszert, hiszen a szemöldök formázók is ápolják, kondicionálják a szőrszálakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr603206097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aliella 2011.09.07. 17:22:26

Ez a cikk nagyon jó,adott 1-2 jó tippet :)
süti beállítások módosítása