Nesze!szer

Egy szálloda illata

2011. szeptember 04.

 


Különös házasságot kötött egymással a francia luxus parfümök piacának vezető szereplője, az idén 35 éves L’Artisan Parfumeur és az egyetlen olyan - természetesen francia - luxusszálloda-lánc, a Sofitel, amely a világ öt kontinensének 40 országában, több mint 120 helyen érhető el, köztük fővárosunkban, Budapesten is.
A L’Artisan Parfumeur 12 új illatot alkotott meg a világ Sofitelei számára, mely illatokat sok meghittség, egy kis pimaszság, egy fuvallatnyi eredetiség és egy csepp költészet ihletett. Ezeket az illatokat különböző módon szórják szét a hotelekben: belső terek illatosítására alkalmas illatosítóként, illatgyertyaként, valamint az Air Aroma hideg levegőt szóró technológiáját alkalmazva. A közeljövőben a vendégek megtapasztalhatják a meleg, száraz fák illatát, a Cèdre Bleu-t a Sofitel Chicago Water Tower-ban (Egyesült Államok), a felfrissítő Mimosa Marin-t a francia Sofitel Marseille Vieux Port-ban vagy a nyári meleget sugárzó Intérieur Figuier-t az egyiptomi Sofitel Cairo El Gezirah-ban. A fűszeres Bois d’Orient illatot a kínai Sofitel Shanghai Sheshan-ban, és akkor lássuk csak, hogy mi is jutott ki a mi Duna-parti szállodánknak! A budapesti Sofitel-nek a feketeszeder illatát szánta a neves parfümkészítő cég, így ezentúl ez a szederillat, vagy becses nevén – ha már francia - a Mûre Sauvage illat tölti be a Sofitel Budapest Chain Bridge (ejtsd Lánchíd!) szálloda minden egyes zugát, így bárki testközelből megtapasztalhatja a finom, hamvas gyümölcsillatot és a L’Artisan Parfumeur professzionális munkáját. Egyébként az illat budapesti bemutatóján 50 szederbokrot ültettek el a (sztár)vendégek a szálloda tetőteraszán (közös szüretelés jövőre!). Ja, és állítólag 2011 végére az egész Sofitel hálózatot illatosítják. Ez aztán a francia elegancia és egyben luxus a javából. Dugjátok be az orrotokat, ha arra jártok!

Nesze!Andi

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr323202590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása