Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2011. augusztus 29.

Részlet-kérdés II.

A második részből megtudhatod, milyen technikákkal tudod nyitottá varázsolni a szemedet. Apró trükkök ezek, melyek kulcsfontosságúak a friss smink elkészítésében. Olyan helyzetekre is ajánljuk, amikor kevés időd, kedved, erőd van a teljes „harci díszt” elkészíteni, ekkor vedd elő ezt a tudást. Figyelj, jön a nyitott szemhez vezető négy lépés titka!
A szem alatti sötétebb karikák eltüntetéséről mindig szólunk, nem véletlenül. Kezdjük ott, hogy a szemed alatti bőr az arcodon a legvékonyabb, tehát vigyázz rá. Ápold és óvd minden nap! Dörzsölés nélkül tisztítsd le a festéket, használj hidratálókrémet, illetve 25 éves kor felett a megelőzés szempontjából szemránckrémet. (Az Avénet például imádjuk)

Könnyű állagú korrektorral fedd el a sötét karikákat. Az arc egyenetlenségeire való sűrű, jól fedő, ugyancsak korrektornak nevezett terméket tényleg csak a pattanásokra használd. A szemed alatti bőrt elnehezítené, kiszárítaná és beülne a ráncokba, rosszabbul néznél ki, mint korrektorhasználat előtt. Aki nem hiszi, járjon utána, de csakis otthoni kísérletezést ajánlok! Maradnak tehát a krémes korrektorok. Széles a választék, találsz pillekönnyű állagút, találsz sűrűbb, arckrémhez hasonló textúrájút, a bőröd igényeihez és elképzeléseidhez mérten. A minőségi termékeknél nem fordulhat elő, hogy elmozdulnak, csakis abban az esetben, ha a krémed nem a megfelelő az arcbőrödnek. Ilyenkor szokott előfordulni, hogy bőröd „kiizzadja” azt, ekkor csúszik el a korrektor (és az alapozód is). Ha száraz az arcbőröd, a korrektort be is ihatja, 1-2 óra múlva újra előtűnhetnek a sötét foltok. Vagy, a szárazság miatt a bőrfelszínen lévő apró hámlások előtűnhetnek. Az arcbőr, ezzel együtt az alapozód színénél világosabb korrektor a karikák sötétsége miatt lényeges, valamint így arcodat is formálod, szemedet előtérbe helyezed.

Gondolj bele, ha sötétség veszi körbe őket, nem fogják észrevenni. Világosítsd ki a körülötte lévő bőrt és máris kifejezőbb lesz. A korrektorból a felső szemhéjadra is kenj keveset, tényleg nagyon kis mennyiséget, kb. egy ecsetvonásnyit. Még nem hallottál erről? Érdemes alkalmaznod, mivel így egyenletes színű lesz az apró erekkel, egyéb foltocskákkal tarkított felső szemhéjad. Ez pedig amiatt fontos, hogy a később rákerülő szemhéjfestéked a valódi színében pompázhasson. Három terület van, amit mindenképpen világosíts még ki. A belső szemzugot, ez fiatalít és ugyancsak nyitja a tekinteted. Erre a részre azért fontos világos szemhéjfestéket tenni, mivel az arc síkjánál beljebb van, tehát alapvetően árnyékos. Legjobb, ha mattal dolgozol, egy természetes árnyalattal, pl. elefántcsontszín. Persze a fényes szemhéjfestékek is jól mutatnak, pl. a pezsgőszín, vanília, arany. A harmadik terület, melyet fontosnak tartunk világosítani, közvetlenül a szemöldök alatti sáv. Ezzel optikailag megemelheted a szemöldöködet, a tekintet pedig nyílttá, frissé, vidámmá válik általa. Itt is maradj inkább a matt, esetleg szaténfényű festékeknél, a fényes fémes lehet, ami pedig ízléstelennek hathat. Egy pötty világos a mozgó szemhéjad közepére csodákat tehet. A pötty, persze szemed méretétől függően, ujjbegynyi legyen. Itt bátran használhatod a csillogó kedvenceidet. Ez az apró trükk is segít, hogy nagyobbnak lássék szemed. Valamint, emlékezz erre a technikára, ha könnyezős vagy, vagy épp rohansz és csak a szempilládat van időd kifesteni… két pöttyre még biztos jut idő a legnagyobb késés közepette is, csak jusson eszedbe!

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr633187778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása