Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2011. augusztus 08.

 

 

 

Szemesnek áll a világ! 

A csúfolódás már kiment a divatból, már nincsen pápaszem sem, csak fenszi keret, kinek dioptriával, kinek anélkül, nézzük hát hogyan sminkeljünk szemüveg alá. Azokon a területeken, ahol a szemüveg érinti az arcodat, használj bőrelőkészítő terméket. Ezek a területek elsősorban az orrod, és az orcád felső része, de ha már hozzászoktál
ehhez az alaplépéshez, ki ne hagyd az arcod többi részét, főleg a T-vonalra ügyelj. A bőr előkészítésével, tehát a primer használatával elkerülheted, hogy a szemüveg kerete összegyűrje az alapozódat. A szemsmink kialakításánál vedd figyelembe kereted méretét: amennyire lehetséges, maradj a kereten belül, kivéve, ha keret nélküli a szemüveged. Esztétikai szempontból nem mutat, ha a smink túllóg a kereten – gondold el, készítesz egy macskás ívű sminket, ami majdhogynem a halántékodig tart, ez olyan lesz, mintha valami lifegne a szemüveged mögül. Remélem, értitek! Én vizuális típus vagyok, tudnám is ragozni… A keret határait tartsd szem előtt a felfelé haladásnál is: a szemöldökcsont alsó része (a mélyítőívet értem ezalatt) legyen a sminked felső határa. Ugye azt már mondani sem kell, hogy zöldet, kéket, bármilyen, alapszíntől eltérő színt NEM viszünk a szemöldökig, ennek a kornak már vége. Ha a mozgó szemhéjadon szeretnél egy színt látni, minek azt a szemöldökig kenni? Ez sminksuli, nem bohócsuli!
A szemöldököd formázása ugyanilyen lényeges, de nem ám csak szemüveg viselésekor. Elsőként, legyen mindig ízlésesen ívelt. Ezt arra értem, hogy a természetes formádat megtartva csak az oda nem illő szálakat húzd ki. Ha te nem értesz hozzá, fordulj szakemberhez: egy kozmetikushoz. Persze az sem mindegy, kihez. Vedd szemügyre annak a személynek a szemöldökét, akitől a telefonszámot kéred, és ha neki nincs se csíkszemöldöke, se csodálkozós bohóctekintete, vagy kis gombócból folytatódó egy soros szemöldöke, akkor nyugodt szívvel bejelentkezhetsz te is. Ha ilyen ember nincs a környezetedben, szólj nekünk, van szemöldök-specialista a tarsolyunkban! A nagy mű elkészülte után nincs más dolgod, mint szemöldököd természetes színéhez hasonló, illetve ugyanolyan színű ceruzával átsatírozni a szálak közötti részt. Ha szerencsés módon sűrű szemöldökkel áldott meg a természet, erre nincs szükséged, ekkor elég, ha színtelen szemöldökzselével fixálod a kósza szálakat. Vigyázz, ha fekete a hajad, ne feketével húzd át szemöldököd, sokkal jobban jársz egy sötétbarna árnyalattal – ez lágyítani fogja vonásaidat. A manapság oly divatos fekete keretes okulárék elég markáns darabok, szükséged lesz erre az apró praktikára.

 

 

A belső szemzugba bátran használj gyöngyházfényű szemfestéket, ez élettel telíti tekintetedet. Vanília, porcelánfehér, vagy világos bézs, csak három a megannyi árnyalat közül. Aki mer, az nyer, kalandvágyó leányok nyúljanak citromsárga, kiwizöld, vagy irizáló színek után. Szempilláidat se hagyd ki a sorból, bár lehet, hogy ha kedved szerint fested őket, hozzáérnek a szemüveg lencséjéhez. Törekedj a pillatövek színezésére: a kefével a pilláidat megemelve határozottan húzd át a szálakat. Fekete, még inkább sötétbarna ceruzát téve a pillatőbe fokozhatod a hatást. Az alsó pillák festésével óvatosan, a csillagszemű a bárányokat terelgeti, nem a korzón sétál.

 


 

Arcpírt is használj, nála nélkül nem él a smink. Illetve nélküle nem élet az élet, de ez már eléggé magasztos így a hét elején. Élénkíts, bronzosíts, csontosíts, amihez kedved van, vagy amit formáid megkívánnak.
Ajkaid színezése is rajtad múlik, a Monroe-vörös rúzst inkább az irodán kívülre ajánljuk. Szemüveg mellé használva amúgy is tudunk mire asszociálni… Természetesen mehetnek a színek, szájfény és rúzs egyaránt. Igyekezettek megtartani az egyensúlyt, jó  hetet mindenkinek, sminkeljetek bátran!

Nesze! Detti

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr73133248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.08.08. 18:59:44

Mindig rossz osztályba jártam, mert nem kaptunk ilyen tanítónénit.

tóninéni 2011.08.08. 19:48:11

Ha a szemüveg hozzáér az orcád felső részéhez, akkor ott baj van. Optimális esetben fém keretnél csak a kis műanyag "papucsoknak" szabad az orron megtámaszkodni, máshol nem érhet az arcodhoz. Műanyag keretnél kicsit más a helyzet, de ha a képen megnézed a lányt, ott is csak az orrán fekszik fel.
Szóval, ha az arcodhoz ér, szerintem vagy túl nagy a keret, vagy az orrtámasz nincs jól beállítva, vagy buci a fejed, akkor viszont az első variáció érvényes.
Így felére lehet csökkenteni a bőrelőkészítő krém felhasználását :)

wfh 2011.08.08. 19:55:38

És izé... ahol ilyen optikai dolgokat oktatnak nagy komolyan, ott túl nagy kérés lenne egy fotót mellékelni, hogy mindezt a zokosságot látni is lehessen?

Frau Rindfleisch 2011.08.08. 21:18:14

Ezek ám az élet nagy dolgai!!

venszivar 2011.08.08. 22:13:56

Nekünk,úgy 22-24ünknek volt egy Badacsonyi(talán számít?)matek tanárnőnk.
Leheletnyi gyönyörűen elkészített s viselt "sminkecske".Csoda szép nőn,még egy csillag az Ín.Úgy 14srác szerelmes,1-2 kappan,szóra sem érdemes!, 4-5 egészséges lány....,de 1-2 leszbi is szerelmes volt,amihez a jól megválasztott,de a természetesre,rásegítő szép leheletnyi smink is segített.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.08.08. 22:21:22

Meg szerencse, hogy a kriptaszokeveny tanarnoink nem igy sminkeltek magukat.

A nekrofilia buntetendo.

csavarhuzo77 · http://csavarhuzo.blog.hu 2011.08.09. 06:17:03

hát nemhogy ilyen tanárnőm nem volt, de az osztálytársaim is egytől-egyig fiúk voltak

közlekedési bűnöző (törölt) 2011.08.09. 07:02:21

Én a biztonság kedvéért feleségül vettem egyet. (Igaz ő engem nem tanított, mert egyidősek vagyunk, de így is OK :-)

2011.08.09. 07:48:30

Nagyon nem mindegy hogy pluszos, vagy minuszos szemüveg alá festünk, egy minuszos mindig extrám sminket kibír, mert kisebbnek látszik a szem, de egy plusszosnál tényleg csak egy lehetletnyi sminket, mert mint egy nagyító alatt lenne a szem, azt is látni, amit szabadszemmel nem.
süti beállítások módosítása