Nesze!szer

E-sminksuli - Sminkre fel!

2011. június 27.
 
 
Fülledt nyári nappalok és éjszakák
 
Mi másról írhatna az ember lánya az óceán partján, mint a bronz sminkekről. Barna bőrű csajok adják az ihletet, alig bírom magam visszafogni, hogy ne kezdjem el őket sminkelni. Hívogató ívű arcuk, csábító csokibarna szemük, érzelemdús ajkaik megbabonáznak. Filmszerűen peregnek a szemem előtt a képek: fülledt nyári nappalok, amikor az idő lassan vánszorog, a férfiak az árnyékban hűsölve beszélgetnek, a nők legyezővel a kezükben billegnek. Napon megpirult bőrük izzik a hőségtől, karakán arccsontjukon megcsillan a napfény. Inspiráló közeg.
Ha Te nem is vagy olyan barna, mint a mediterrán országok lányai, egy pár strandon töltött órával, és egy bronzosító segítségével elérheted ugyanazt a bőrszínt. A terrakotta árnyalatokkal óvatosan bánj, vörössé válhatnak a bőrödön. Ez csak a természetes kreol vagy fekete bőrűeknek áll igazán jól, mivel nekik élénkíteni kell az arcszínüket – értelemszerűen az ő bőrükön elveszik egy sima barna, illetve bronz pír. A mi, alapvetően fehér bőrünkön viszont épp ezek a színek állják meg a helyüket és adják a napsütötte barnaság látszatát. A porcelán fehér bőrű lányok se ijedjenek meg, ők finomabb kivitelben, de ugyanúgy tudnak bronzosítani. Számukra egy természetes csillogású, sötét bézs árnyalatot javaslok: M.A.C Mineralize Natural - Medium Plus színben. A bronzosítást mindig nagyobb ecsettel végezzük, persze ne legyen púderecset méretű, de fontos, hogy nagy felületen érje az arcot (a ’nagy felület’ szubjektív, mindig a saját arcotokat vegyétek figyelembe), így tudsz sejtetni és ’mintha’ érzéseket kelteni a sminkeddel. Ha erőteljes vonalakat használsz, azzal inkább karaktert adsz, a lágy, összemosó technikákkal hangulatokat jeleníthetsz meg. Ezért is mondják: napsütötte hatás
A technikáról: a bronzosítást az arc azon részein végezzük, ahol a nap is érné. Ezek az arc legkiállóbb részei, tehát az arccsont felső része, a szemöldökcsont (a mélyítőív, és a mélyítőív fölötti rész), a szemöldök fölött a halánték irányába tartó sáv és a homlok kiálló részei a hajtőnél. Hétköznapra az orr-áll színezését nem ajánlom, értelmetlen, bohócszerű lehet a végeredmény. Ha ezt semmiképpen nem akarod kihagyni a repertoárodból, kérd szakember segítségét a technika elsajátítása végett.
Aki már a bronzbarnaság felé halad, nyúljon bátran az igazi bronzokhoz, aki pedig szarka, mint én is, ki ne hagyja a csillogást! A fényes pigmentek ragyogása a végtelen vizeken megcsillanó napfényt idézi, és ha még egy kis aranyt is csempészel a bronzok közé, igazi beachgirl leszel. Az esti partihoz használd a fekete szemceruzádat is, a bronz-arany-fekete hármasával a Dolce&Gabbana kampányaiban szereplő buja, nagyvilági, merész hangulatot idézheted meg. Érzéki színpárok ezek, úgyhogy ha inkább odújába bújó nyuszinak tartod magad, erős kezdés lehet ez számodra. Ám lehet, ez hozza elő belőled a nőt. Ha nem is vagy zsigerből vamp, de érzed magadban a szenvedélyt, mindenképpen próbáld ki! A mellékhatásokért felelősséget nem vállalunk!
 
Nesze!Detti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr233019074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása