Nesze!szer

E-sminksuli - Sminkre fel!

2011. június 06.
 
Igenek és nemek IV.
 
A füstös szem a legtöbb lánynak a kedvence, tapasztalataim szerint. Sokszor sajnos csak plátói szerelem marad, nem tanulják meg elkészíteni, rossz praktikákat alkalmaznak. Nem azt jelenti, hogy alul-felül körbekontúrozod a szemed fekete ceruzával, majd indulsz is, és a nap folyamán az elmaszatolódó ceruzamaradványok teszik a sminked füstössé… A siker érdekében érdemes megkülönböztetni a piszkos és a füstös sminket – előbbi egy figyelmetlen munka eredménye, utóbbi kidolgozott, ám mégis nehezen körbeírható. A színek egybemosódnak, konkrét vonalak nincsenek. Technikailag a satírozáson van a hangsúly. Egy puha, kerek végű, ’fluffy’ ecsettel a legkönnyebb szétoszlatni a szemhéjpúdert. Minél nagyobb felületen dolgoztok, annál nagyobb ecsetet válasszatok (legfeljebb ujjbegynyi méretű szőrrel). Olyat, ami szétterül akár az egész szemhéjadon, így nem koncentráltan, egy pontba viszi fel a festéket, hanem szétoszlatja azt. Szivacsos applikátorral, vagy az ujjunkkal nem érdemes kísérletezni: az applikátorral tömör lesz a végeredmény, az ujjal való sminkelésnél pedig meg van az esély, hogy maszatos lesz, mivel az ujj bőrének zsírja tapad a szemfestékhez.
A füstös smink bármilyen színből készülhet, a klasszikus a fekete/szürke, de mindenképp próbáljátok ki lila, zöld vagy barna/bronz színekből is! A fekete ceruzát hétköznap hagyjátok pihenni, elégedjetek meg a barna intenzitásával! Ha minden nap sötét színekkel sminkeled magad, alkalmakra nem marad új arcod – persze, nem tiltunk semmit, épp csak a lehetőségeket vázoljuk fel Nektek. A barna ceruza ráadásul meleggé teszi a tekintetet, ezzel ellensúlyozhatod a füstös szem ridegségét. Képzeld el, hogy nyáron a lebarnult bőrödön milyen jól mutat egy arany-bronz satír… garantált az istennők között a helyed!
 
 
A fekete szemhéjfesték helyett érdemes feketébe hajló színek után nézni, mivel a fekete markánssá teszi a sminket, keményíti a tekintetet. Sötét burgundi, az éjszaka égboltját idéző liláskék, étcsokoládé, sötét keki szín kiválóan emelik ki és mélyítik a szemed. Szemceruzákat illetően is érdemes ilyen árnyalatokat választani! Ha hétköznap sem mondasz le a füstös szemről, dolgozz középárnyalatokkal. Amit semmiképp ne hagyj ki: a vízvonal festését! Átható, szexi szemeid lesznek, a füstös smink fátyolossága még több hangsúlyt kap ezzel az apró trükkel.
Amit semmiképp ne csinálj: a meztelen szemhéjadra ne dolgozz, különben csíkozódni fog a sminked! Ne húzd a színt a szemöldöködig, ez közönséges hatást kelt! Ha a kifutókon, magazinokban látott sminket szeretnél, legyen otthon legalább három árnyalatod a füstös sminkhez, amivel könnyedén tudsz átmeneteket képezni: natúr bőrárnyalat, sötét szín és egy középárnyalat, amivel a puhításokat rendkívül jól el tudod végezni. Elárulok egy titkot: a középárnyalatból bátran dolgozz a szemöldökcsontodra is, az alsó pillasor alatt pedig akár (szemed méretétől függően) 3-5 milliméteres is lehet a satír, így a vágyott kifutós sminket közelebb hozhatod. A szempillaspirállal ne spórolj, több rétegben is felviheted, persze ne legyenek festékdarabok a pilláidon. Ez a hab a tortán, spirál nélkül nem él a smink!
A ’csíkszemöldököt’ felejtsd el ’füstöléskor’, meg amúgy is! Ez is keményíti a tekinteted, valamint bohóc-szerűnek hat. Nem tudom hallottátok-e, menő a természetes szemöldök. Lehet, hogy újra divatba jön a szőr?
 
Nesze!Detti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr952961354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NoraNoir 2011.12.28. 22:44:09

Annyira jók ezek a kétvégű ecsetek. Van valami infó arról, hol lehetne beszerezni őket? :)
süti beállítások módosítása