Nesze!szer

E-sminksuli - Sminkre fel! 31.

2011. május 30.

 

Igenek és nemek III.

 
A színekről papolunk Nektek hónapok óta, most mégis kicsit behúzzuk a féket e témában. Folytatjuk „hogyan ne csináld” sorozatunkat.
Idén is, mint minden tavasszal, tobzódunk a színekben. Egyre szemet gyönyörködtetőbb árnyalatokkal halmoznak el minket a tervezők. Szexi korallok, óceánt idéző kékek, exkluzív aranybarnák, buja lilák, vadító pirosok ejtenek rabul minket, és taszítanak döntésképtelen állapotba. Rájuk nézve bizsergető érzés járja át testünket, pupillánk kitágul, talán levegőt is elfelejtünk venni egy pillanatra és csak az villog szemünk előtt: „kell”. Mindet haza akarjuk vinni, és az esetek nagy százalékában haza is visszük. Ha nem ma, hát holnap. Bár már megtanultuk, hogy a hétköznapokban van a csoda, ezek a színek (és általában a színek), elfeledtetik velünk a monoton szürkeséget és elrepítenek egy csodavilágba.
Szóval ott tartottunk, hogy nem tudunk dönteni… ezért előfordulhat az is, hogy hirtelen mindet magunkra akarjuk kenni. A szivárvány-sminkkel nincsen semmi baj, sőt támogatom a kettőnél több színből álló alkotásokat, mégse akarj mindent egy sminken belül látni. Maradj az ízlésesség határán belül. Ha eltántoríthatatlan vagy, és legalább öt színű sminket szeretnél ajánlom a következőt: a belső szemzugodba kerüljön egy szín, a mozgó szemhéjadra még egy, a külső szemzugba satírozd a harmadikat, az alsó pillasor alá a negyediket, majd ebből tegyél keveset a mélyítővonal külső harmadába, így visszaköszön az árnyalat és máris egységesebb lesz az egész - az ötödik szín pedig a ceruza lesz, amivel a felső szempillatövedet kontúrozd, illetve a vízvonaladat is színezheted vele. Ahova semmiképp ne használj színt, az a szemöldök alatti rész. Felejtsd el a magazinok butaságát: „kend a színt a szemöldöködig”. Mi azt mondjuk: ne kend! Ez a kifutón jól néz ki, hétköznap azonban igénytelen benyomást kelt. A szemöldököd alatti részt hagyd világosan (bőrszínűen), a szín legfeljebb a szemöldökcsontodig érjen, azaz a mélyítővonaladig. Tartsd szem előtt azt is, hogy ha tarka sminket készítesz, mindenképpen használj szemhéjbázist, különben a színek a szemhéjráncodban fognak összegyűlni egy szürke masszaként.
 
Ha már itt tartunk, tudd, hogy élénk színeknél lényeges a precíz kidolgozás, ha erre nem ügyelsz, pacaként fog hatni a műved. Ha odafigyelsz, kifinomult lesz a végeredmény. Ha pinket használsz a szemhéjadra, az arcpírod és az ajakszíneződ legyen natúr árnyalatú. Illetve, lehet rózsaszín valamelyik a kettő közül, ám mindenképpen nagyon finom árnyalatban és a felvitelnél figyelj a leheletnyi rétegre is. Dolgozz precízen, ügyelj, hogy a színek össze is legyenek satírozva a határvonaluknál, mégis látszódjanak, és különálló egységeket alkossanak. 
Hasznos tudni azt is, hogy mindegyik szín passzol mindegyikkel. Megdöbbent a sárga-lila páros? Meghökkent a kék a zölddel? Megtehetik, csak ne ragadj ebbe bele, inkább lépj tovább és merj kísérletezni. Párosíts eddig szokatlan árnyalatokat, meglásd, felragyog a napod! Csak jegyezd meg: az árnyalat kiválasztásának itt is kulcsszerepe van. Mehet az élénk az élénkkel, de mindig legyen arcodon egy ellensúlyozó részlet: a semleges színek ezt a feladatot látják el. Fontos a körítés is. Sokszínű sminkhez egyszínű ruhát válassz: egy ’uncsi’ szürke póló-farmer kombót, a kis feketédet, a fehér maxi ruhádat… Ha ezeket betartod, hableány leszel, nem papagáj.
 
Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr252942883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása